Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Длъжниците вече няма да бъдат съдени, без да са уведомени предварително

Снимка: БГНЕС

Надзорният съвет на НЗОК реши да се увеличи с 407 милиона лева  бюджетът на институцията за 2018 година. Така се осигуряват повече пари във фонда за здраве, за болниците и за лекарства. Повече пари са предвидени и за денталната помощ, като ще има възможност да се осигурят безплатни протези за възрастните хора.

Да се разшири обхватът на семействата, които получават детски добавки пък предлага социалното министерство. Семейства с доход от 400 до 500 лева на човек, се предвижда да получават 80 процента от пълния размер на помощта.

КНСБ ще проведе национален протест в София на 27 октомври. Основното искане е повишение на доходите с поне 10 процента в бюджетните сектори и ръст на възнагражденията в реалната икономика, съхраняване на класа за стаж и опит.

Гражданите вече няма да бъдат съдени и предавани на частен съдебен изпълнител, без да знаят предварително за това, че срещу тях ще се води дело. Това предвиждат окончателно приетите промени в Гражданския процесуален кодекс.

Президентът Румен Радев свиква тази седмица ново заседание на Консултативния съвет за национална сигурност. Консултативният съвет не постигна съгласие по бъдещия антикорупционен закон. 

Подробностите по тези теми можете да чуете в звуковия файл. 




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!