Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Очаква се на 10-и ноември в НС да бъде внесено предложението на правителството за нов здравен министър

Зам.-министърът Мирослав Ненков заяви, че няма да остане на поста, с него не е воден разговор за министерското кресло

Снимка: БГНЕС

Най-вероятно на 10-и ноември в парламента ще бъде внесено предложението на правителството за поста министър на здравеопазването. Това каза председателят на парламентарната група на ГЕРБ Цветан Цветанов:

Парламентарната група на ГЕРБ ще се съобрази с предложението, което ще бъде внесено в пленарната зала – на министър-председателя на България, защото ние стоим зад министър-председателя, който има всичките права да предлага както структура и персонален състав, и съответните рокади в Министерския съвет.

Заместник-министърът на здравеопазването Мирослав Ненков каза пред "Хоризонт", че няма да остане на поста, независимо който ще стане министър. След като в понеделник здравният министър проф. Николай Петров подаде оставка, се заговори, че Ненков може да го наследи на поста. 
Не знам дали съм следващият министър. С мен не е воден разговор... С оставката на проф. Петров не можем да кажем, че се спират реформи в здравеопазването, защото не се знае другият екип как ще тръгне, но екипът на проф. Петров започна да позатваря "кранчета" тук-таме, а затварянето на тези кранчета обаче не бива да изглежда така сякаш екипът на министерството е повел война срещу болници и срещу индустрия и срещу който и да е. Всъщност стремежът на този екип е да спести нашите общи пари.

БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!