Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Йордан Йовчев подготвя съвместен спектакъл с Иля Авербух, участва и в шоуто на Алексей Немов

4
Снимка: Личен архив
Легендата ни в спортната гимнастика Йордан Йовчев за поредна година беше специален гост на шоуто, организирано от неговия голям приятел Алексей Немов. В проекта „Легенди в спорта“  рекордьорът ни по участия в олимпийски игри  участва заедно с двукратната олимпийска шампионка Светлана Хорхина, носителката на олимпийска титла на успоредка Аля Мустафина, руския ансамбъл – златен медалист  от Игрите в Рио де Жанейро, уникалната Оксана Часувитина (Узбекистан) - участвала на рекордините седем Олимпиади, Иван Иванков (Беларус) – трикратен световен шампион, световната шампионка Елена Замолодчикова, както и Николай Крюков.

В това шоу целта беше да се покажат героите на спорта, които да вдъхновят младите - първо да се занимават с гимнастика и второ те да имат контакт и да разберат, че наистина Русия има своите герои, обясни специално за предаването „На финала“ Йордан Йовчев.

Двукратният ни световен шампион разкри, че подготвя специален съвместен спектакъл с великия хореограф Иля Авербух. Двете легенди ще представят пред българска публика красотата на двата спорта – фигурно пързаляне и спортна гимнастика. Шоуто е планирано за 17 февруари 2018 години в „Арена Армеец“.

Обмисляме освен олимпийските шампиони по фигурно пързаляне, да включим и една малка част от гимнастическите спортове. Идеята е да представим скокове на пътека, може би скокове на батут (синхрон), ще има два или три от гимнастическите уреди – успоредка, висилка за мъжете и евентуално женско изпълнение – греда или успоредка. Смятаме, че българската публика заслужава да види нещо красиво. Всички тези шампиони да бъдат видени в един ден смятам, че ще е вдъхновяващо, завърши Йовчев.

БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Галерия