Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Една жена е била евакуирана в заради придошлите води в Мало Бучино

През деня в София са подадени 44 сигнала за наводняване

| обновено на 01.12.17 в 19:17
Йорданка Фандъкова
Снимка: БГНЕС

Заради обилните валежи е преляла река Какач в района на люлинското село Мало Бучино.  Наводнени са две къщи. Една жена е евакуирана   Екипи на пожарната и спасително-аварийно звено работят с тежка техника по разширяване на коритото на реката, за да може по-бързо да се оттече водата. 
Кризисен щаб от районни кметове, екипи на Столичната дирекция на вътрешните работи и на пожарната следят нивото на водните басейни и реки на територията на София. Превантивно се отпушват шахтите в града, с цел превенция от наводнение. Към този момент няма опасност от преливане на реките на територията на Столичната община, посочи кметът Йорданка Фандъкова.

Прогнозата е тревожна, но пък в същото време всички мерки са предвидени, така че да реагираме своевременно и, ако недай боже, има нужда вече да предупредим в дадено място.
През деня в София са подадени 44 сигнала за наводняване, обяви кметът Йорданка Фандъкова. 
Продължава да се покачва нивото на реките в Иваняне и Връбница, но 10 екипа от аварийното звено на общината са на линия. 
Дъждът в София наводни булевард "Дондуков", чийто ремонт трябваше да приключи днес. Над 70 000 лева е глобата, която ще плаща фирмата за всеки ден забавяне, посочи кметът:

Моите очаквания са, че ще имат нужда от някой и друг ден за довършване, докато мине комисията и приеме работата окончателно. За това време те ще заплатят санкции, според времето, разбира се.


БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!