Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

JP3 с концерт в Радио Варна тази вечер

Снимка: Личен архив

Радио Варна е домакин тази вечер на концерт  от зимното турне на JP3 / Живко Петров Трио. Началото е от 19.00 часа в Концертното студио.

Срещата е с Живко Петров, Веселин Веселинов-Еко и Димитър Семов - тримата музиканти, които стоят в основата на голяма част от висшата лига в българската поп и джаз музика в България през последните 20 години.

Зимното турне  на  старите приятели започва с товаренето на 2 коли. В тях слагат едно електрическо пиано, един контрабас, един бас усилвател и комплект барабани. Напълват три малки куфара с дрехи и дискове. Купуват си нови четки за зъби. Проверяват маслото и спирачната течност на колите. Проверяват и други работи, защото им предстои да изминат доста километри по пътищата на Южна и Северна България. И така се започва - с 10 концерта  в 10 града, в някои градове за първи път. И най-важното - срещите с хората – тази вечер с варненци.

А любовта към музиката започва някъде назад във времето, когато е първата среща с пианото и когато се слуша много музика, си спомня Живко Петров.





Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!