С изложба и концерт отбелязват Деня на младежта в Шумен

С изложба и празничен концерт на открито в Шумен ще бъде отбелязан Международният ден на младежта - 12 август. Организатор на инициативите за втора поредна година е Общинският младежки съвет с подкрепата на Община Шумен, съобщиха от пресслужбата на..

публикувано на 10.08.20 в 16:55
Снимката е илюстративна.

Подновиха разкопките на нос Калиакра

Подновиха разкопките на нос Калиакра. Археолози търсят артефакти в района за 17-а поредна година.  От днес екипът на доц. д-р Бони Петрунова – директор на Националния исторически музей, е на терена, на който в две поредни години бяха открити..

публикувано на 10.08.20 в 16:33

„Театърът чете“ Бредбъри и Виан на открито на 22-ри август

Специалното издание на поредицата „Театърът чете“ ще представи на 22-ри август от 21 ч. на лятна сцена „Зад театъра“ двама автори с много ярък отпечатък върху културата на ХХ век - фантастът Рей Бредбъри и провокаторът Борис Виан. През този сезон..

публикувано на 10.08.20 в 14:03

Александрина Пендачанска е Лейди Макбет тази вечер в Летния театър

Тази вечер е кулминацията на Оперното лято във Варна – изключително амбициозната премиера на „Макбет“ от Джузепе Верди, за която Държавна опера – Варна, е поканила цяло съзвездие от най-елитните български музиканти. Ценителите край морето ще имат..

публикувано на 10.08.20 в 13:37

Изкуството не се влияе от коронавируса

Картината е жива, когато е в ръцете на художника, когато се появява на този свят, сътворена от неговото въображение. Но тя оживява отново и тогава, когато бъде поставена в нечий дом.  По време на пандемията заради коронавируса се застояхме продължително..

публикувано на 10.08.20 в 10:12

Изложбата "Брегове" в "Двореца" в Балчик търси нови пространства чрез експеримент с цветовете

Изложбата "Брегове" в "Двореца" в Балчик търси нови пространства чрез експеримент с цветовете, съобщават от държавния културен институт за предстоящото откриване на експозицията. Автор на колекцията от 30 живописни платна е изкушеният от цветовите..

публикувано на 09.08.20 в 09:29

Предпоследен ден на Алея на книгата във Варна

До 9 август морската столица отново събира на едно място над 50 български издателства и книгоразпространители в "Алея на книгата". Te ще представят хиляди книжни заглавия в пешеходната част на бул. „Сливница” - от хотел „Черно море“ до Фестивалния и..

публикувано на 08.08.20 в 15:43

„Наследство Българско“ днес и утре във Варна

На 8 и 9 август в Белия салон на Морско казино – Варна ще се състои програмата на научно-популярния форум „БЪЛГАРСКИ ИСТОРИЧЕСКИ ЧЕТЕНИЯ“ 2020 под наслов „Наследство Българско“, след неговото провеждане през юни в Столична библиотека, София. Създатели и..

публикувано на 08.08.20 в 14:51

“SymphoNY Way”във Варна тази вечер - Васил Петров с Врачанската филхармония

Тази вечер от 19:30г. в зала 1 на Фестивален и конгресен център-Варна вечните класики ще бъдат разказани с мащабния симфоничен звук на Врачанска филхармония с диригент Христо Павлов. На сцената с тях са още Йордан Тоновски джаз трио и..

публикувано на 07.08.20 в 15:09

Изложба във Варна почита 75-години от рождението на Александър Капричев

Експозицията се открива тази вечер от 18:00 в Градската художествена галерия на Варна и ще остане там до 26 август. Градската художествена галерия „Борис Георгиев“ - Варна, представя Александър Капричев - един от варненските художници, оставили ярка..

обновено на 07.08.20 в 10:54