Фонд „Култура“ към Община Варна обявява до дни трета извънредна сесия за набиране на проекти

Фонд „Култура“ към Община Варна ще обяви трета извънредна сесия за набиране на проекти. Това реши общиснкият съвет на град Варна на свое заседание. Местните депутати галсуваха и промени в правилника за работа на фонда и в насоките за кандидатстване по..

публикувано на 13.07.20 в 16:27

Летящи корени - изложба на Сашо Анастасов

Изложбата живопис, графика, фотография, инсталация е в Градската художествена галерия “Борис Георгиев“ – Варна. Тя ще продължи до  2 август 2020 При откриванета Пламена Димитрова-Рачева представи автора и изложбата така: „Летящи корени“ е назовал..

публикувано на 13.07.20 в 09:09

Отиде си поетесата Миряна Башева

На 73-годишна възраст почина поетесата Миряна Башева , пише в. "Сега", предаде БНР. Тя беше известна като "Поетесата на космическата нежност". Десетки са песните по нейни стихове. Работи като литературен сътрудник в БНТ, като редактор в..

публикувано на 12.07.20 в 20:46
Демонстранти са се събръли пред

ЮНЕСКО изрази съжаление от промяната на статута на "Света София"

Организацията на ООН за образование, наука и култура /ЮНЕСКО/ "изразява силно съжаление" от решението на турските власти, "взето без предварителен диалог" за "промяна на статута" на бившата базилика "Света София", включена в Списъка на световното..

публикувано на 11.07.20 в 12:30

Стара Варна в картините на Милен Сакъзов

Това е новата изложба, която могат да разгледат посетителите на Музея на Възраждането от днес до 15 август 2020 г. Изложбата е вдъхновена от последните постъпления във фонда на музея - две картини на един от най-известните варненски художници..

публикувано на 10.07.20 в 13:08

Международна изложба „В търсене на изгубеното време“ в Балчик

От 14 юли в Художествената галерия на Балчик ще бъде подредена международната изложба „В търсене на изгубеното време”. Изложбата се организира от „Труйка Арт Евентс Бранд”, в лицето на румънския независим куратор и художник Дан Тудор Труйка.  Изложбата е..

публикувано на 10.07.20 в 10:33

Танго, фламенко, валс на Лятна сцена „Зад Театъра“ на 17 юли

Лятото зарежда с енергията си този кипящ от живот спектакъл, който събира музика и танц в едно празнично изживяване на 17 юли на Лятна сцена „Зад Театъра“. „Танцувай с нас“ е по идея на фаготистката Константина Тодорова. Тя е водач на квинтета от духови..

публикувано на 09.07.20 в 12:58

Играят „Двубой“ на лятната сцена „Зад Театъра“ днес

Класическата българска комедия „Двубой“ ще се играе на 13-ти юли от 21 ч. на лятната сцена „Зад театъра“, съобщават от Драматичен театър „Стоян Бъчваров. Постановката е на режисьора Стоян Радев Ге. К. и стъпва върху нередактирания текст на..

публикувано на 13.07.20 в 08:45

Изящни творби на Елена Стоева във варненска галерия /обновена/

Арт Галерия Le Papillon представя изящните творби на романтичната Елена Стоева , създадени в ситуацията на „спряло време“. Времето, в което природата наложи принудителна спирачка на забързаното ни ежедневие, породи много надежди за промяна към..

обновено на 08.07.20 в 17:51

Графа тръгва на турне с армия от „греещи човечета“

Графа ще пее пред публика от фенове и „греещи човечета“ по време на концерти от лятното си турне. След четирите поредни вечери, от 14 до 17 юли, на стадион (парк-център) „Юнак“ в София греещата армия ще завладее последователно Летните театри на..

публикувано на 07.07.20 в 15:22