Цветан Момчилов - за новата музика, преподаването и електронния звук

Цветан Момчилов е повече от музикант. Той е от хората, които успоредно се занимават с безброй дейности, но успяват да разпределят времето и енергията си между тях така, че всички да се движат в график. Освен пианист и валдхорнист, Цветан е..

публикувано на 25.07.21 в 09:50

Концерт "Варна, музиката и морето" тази вечер на лятна сцена "Зад Театъра"

На 25 юли 2021, 21.00, на откритата Лятна сцена „Зад Театъра“ ще бъде изнесен интересен концерт с интригуващото заглавие „Варна, музиката и морето“. Концертът, организиран от Клуб Юнеско Варна, с подкрепата на Фонд Култура при Община Варна, е..

публикувано на 25.07.21 в 08:00

"Дни на класиката в Балчик" започват тази вечер

С концерт на клавирното дуо Аглика Генова и Любен Димитров днес се открива дванадесетото издание на фестивала "Дни на класиката в Балчик". Традиционното музикално събитие ще събере многонационална публика на открита сцена "Мелницата" в Белия..

публикувано на 24.07.21 в 18:15

Организират детско книжно парти на сцена „Раковина“

Детско книжно парти ще се проведе от 10,30 часа на 5 август на сцена „Раковина“ в Морската градина. Целта е популяризиране на българска детска литература и стимулиране на четенето. В рамките на празника авторът Асен Сираков ще представи и новата си..

публикувано на 23.07.21 в 17:34

За втора година пандемията отлага събора на самодейците - пенсионери в Балчик

Общински съвет на пенсионерите в Балчик съобщава, че и тази година национален преглед на на художествената самодейност на хората от третата възраст в Белия град няма да се състои. Причината е извънредната епидемична обстановка в страната. До края на..

публикувано на 22.07.21 в 11:28

Класическо пиано и електронни ритми

„Мост между култури“ - така е озаглавен първият концерт в България на белгийския пианист и композитор Даниел Ферстапен. Към него на сцената на Фестивалния и конгресен център на 22 юли ще се присъедини и Теди Кацарова. Ферстапен е свирил с международни..

обновено на 22.07.21 в 11:00

Холограми на потънали кораби във Военноморския музей

Холограми на потънали кораби и дигитална карта на подводните съкровища на Черно море, която се разглежда с тъчскрийн – това са най-новите попълнения в експозицията на Военноморския музей във Варна. Те са предоставени за безвъзмездно ползване на Музея от..

публикувано на 22.07.21 в 06:30

„Вечната красота на Двореца - Балчик“ се пренесе и във Варшава

По покана на Н. Пр. Посланик Маргарита Ганева директорът на ДКИ КЦ „Двореца“ Жени Михайлова участва в работна среща в посолството на България във Варшава, Полша. Обсъдихме възможности за културен обмен и образователни програми между полски артисти и ДКИ..

публикувано на 21.07.21 в 15:28

Уникална четириконхална църква откриха археолозите край Крушари

Уникална не само за България, но и за света четириконхална църква откриха археолозите при разкопките на крепостта Залдапа, край Крушари. Залдапа е най-големият укрепен античен център в земите на днешна Добруджа. Тя е разположена в местността Калето,..

публикувано на 21.07.21 в 14:58

Лука Шулич от 2CELLOS жъне успехи в Европа

Словенският челист Лука Шулич , известен като един от прочутите 2CELLOS, тръгна на европейската си обиколка. Придружен е от младия пианист Евгени Генчев , с когото правят изключително успешна и чаровна музикална двойка. Концертите им са на..

публикувано на 21.07.21 в 09:00