Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

В програма „Спортни таланти“ вече могат да кандидатстват спортисти до 28 години

Вчера официално беше даден старта на 7-то издание на конкурса по програмата "Спортни Таланти", в който могат да участват спортисти както от олимпийските, така и от неолимпийските спортове. Избраните получават безвъзмездно финансиране за закупуване на екипи, участие в турнири, подготовка или възстановяване

С оглед на последните тенденции в спорта и на натрупания опит през годините от тази година се увеличава горната възрастова граница на състезателите. Сега трите групи са разделени както следва: до 15 години включително, от 16 до 20 години и от 21 до 28 години. Компанията не забравя поетия ангажимент към хората с увреждания и отново осигурява специална квота за българските параолимпийци.

Срокът за кандидатстване е до 1 април, когато приключва подаването на документите. Победителите ще бъдат обявени в в края на април.

Кандидатите трябва да подготвят проект, в който да опишат какви цели си поставят през годината и за какво са им необходими средствата. Максималната сума, която се отпуска на един спортист  е 5000 лева. Той трябва да осигури и 20% съфинансиране (т.е. общата сума по проекта не трябва да надхвърля 6000 лева).


БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!