Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

33 жени наредиха обща изложба за 8-и март в Арт салона на Радио Благоевград

"От обич ме боли", "Завръщане към дома", "Сезони – времето изтича", "Спокойствие сред цветята" – такива са част от посланията чрез произведенията на жените-творци, наредили обща изложба в Арт салона на Радио Благоевград.

Традиционната изложба се организира от Женското сдружение "Искрици" с председател Татяна Лазарова и се посвещава на 45-ата годишнина на Радио Благоевград.

Експозицията се откри в навечерието на празника на жените 8-и март. И както подобава на 20-о, юбилейно издание, имаше и торта и шампанско и песни. Всяка от участничките в изложбата – общо 33 дами получиха Грамота от Женско сдружение "Искрици" с благодарност за усърдието и любовта, с които творят и създават този празник не само жените, но и за града. Експертното мнение за изложбата бе дадено от художниците проф.Георги Драчев и Живко Янев, председател на Дружество "Македония Арт". Директорът на Радио Благоевград Елисавета Каменичка също поздрави всички участнички в изложбата и гости. А една от авторките – Христина Маркова – и изпя своето послание "От обич ме боли". Тя, заедно със свои възпитаници от Детска градина №8, изпълни и "Песен за учителката".

Изложбата има за цел да покаже обединителната сила на изкуството. И че жените, въпреки че се отдават на различни професии, призвания и социални роли в живота, са носителки на вечния порив в търсене на красотата, хармонията и творчеството.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!