Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

"Реквием" от Верди в Софийската филхармония на Велики четвъртък

Мария Цветкова - Маджарова
Снимка: личен профил

На Велики четвъртък, в навечерието на Великден, Софийската филхармония представя “Реквием” на Джузепе Верди. Мецосопраното Веселина Кацарова, сопраното Мария Цветкова - Маджарова, италианският тенор Марио Маланини и френският баритон Сирил Ровери са солистите, които ще интерпретират музиката на Верди на сцената на зала "България".


За подготовката на концерта диригентът Найден Тодоров споделя, че изборът на солисти е основополагащ за представянето на произведение като “Реквием” на Верди. "Изпитвам дълбоко уважение и почитание към оперната ни прима Веселина Кацарова", казва маестро Найденов и допълва:

Благодарен съм на прекрасната Мария Цветкова, която отново прие поканата ми да работим заедно. Щастлив съм, че на сцената на зала "България" ще излезе талантливият италиански тенор Марио Маланини, както и че ще имам възможността за първи път да работя с едно от новите имена на световната музикална сцена Сирил Ровери - френски баритон с дълбок и емоционален тембър.

СнимкаЗа участието си в Реквиема, за силата на музиката на Верди споделя Мария Цветкова - Маджарова пред Радио София:

Аз се чувствам прекрасно в зала "България", защото смятам, че всеки един певец, когато попадне на място с фантастична акустика, чувства някаква лекота в начина, по който пее. Това е фантастично. Сред колегите си аз се чувствам на мястото си, ние в момента сме един отбор "Рекивем - Верди" и естествено нашият водач е маестро Найден Тодоров.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!