Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Преглед на печата

Водеща тема за всички издания днес е арестът на кмета на столичния район Младост Десислава Иванчева.

Иванчева беше зрелищно арестувана в центъра на София, пише  Труд. Малко по-късно маскирани спецченгета влязоха и в сградата на общината. По първоначални данни кметът е задържан заради подкуп от 70 хиляди евро, който й е бил даден за рарешително за строеж, пише Труд. Изданието посочва още, че ситуацията в район Младост, откакто начело там е Иванчева, е административен хаос, страх по коридорите и недоволни граждани.

Според вестник Сега освен кмета и заместничката й Биляна Петрова при акцията е била арестувана и трета жена, по неофициална информация посредник за подкупа.

24 Часа отбелязва, че разследването срещу Десислава Иванчева е започнало преди месец по сигнал на строителна фирма. Инвеститорът имал няколко обекта в квартал Младост.

По другите теми:

Възможността всеки абонат на парното да сключва индивидуални договори с топлофикационно дружество обсъжда работна група в Министерството на енергетиката, пише  Стандарт. Вестникът отбелязва, че Върховният адмнинстративен съд е отменил такса сградна инстаилация, а министър Теменужка Петкова потвърждава, че се готвят нови промени в Закона за енергетиката по повод съдебното решение.

Всяко седмо болнично легло в страната ще бъде премахнато от Здравната каса, съобщава  Монитор.  Близо 6 хиляди легла са излишни и касата няма да сключва договори за тях, става ясно от проекта на Националната здравна карта.

Хаос настана в ръководството на Националната специализирана болница за физикална терапия и рехабилитация в София. В момента лечебното заведение се ръководи от двама директори - избрания законно след конкурс преди година д-р Йордан Иванчев и появилия се преди дни д-р Антон Живков, пратен от здравния министър Кирил Ананиев, пише  Дума.

Сега  пише, че екоминистерството е задействало плана за застрояване на едни от последните диви места по Черноморието. В началото на април министерството е пуснало за обществено обсъждане доклад за оценка на въздействието върху защитени зони на изменението в общия устройствен план на община Царево.

Имотната мафия краде жилища и пари от банкови сметки с най-обикновено фалшиво удостоверение за брак, свалено от интернет, предупреждава Телеграф. Чрез новата измама се задига цялото състояние на починали, които нямат наследници по пряка линия.

Пътуването с БДЖ по празниците вече ще става само с предварително запазено място, посочва вестник Земя като цитира изпълнителния директор на Холдинг БДЖ Владимир Владимиров. Той обяснява, че в момента запазването на място може да става само на билетните каси, тъй като не е въведена електронна система. 




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!