Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Изясняват се причините за катастрофата на автобуса от столичния градски транспорт

Снимка: БГНЕС

Изясняват се причините за катастрофата на автобуса по линия 74 в София, който се блъсна в стълб в района на булевардите "Тотлебен" и "Цар Борис Трети".  За "Хоризонт" директорът на Столичния автотранспорт Слав Монов коментира:

"Малко след 19 часа се получи сигнал, че автобус от 74-та линия  сее ударил в стълб. При огледа водачът не може да даде точни обяснения как се е случило. В момента тече следствие."

Четирима души, пострадали при катастрофата, са откарани в Спешното отделение на болница "Пирогов", като в момента им се правят прегледи и изследвания от екип от лекари, съобщиха от спешния институт. Пътната полиция продължава работата си по установяването на причините за инцидента.

От там обясниха пред "Хоризонт", че най-вероятно на шофьора на автобуса му е прилошало. Вследствие на това мъжът е изгубил управление и се е ударил в уличен стълб. 

От Столичния градски транспорт са обяснили пред КАТ, че автобусът е годен, минал е технически преглед, включително и днес сутринта преди излизането му на курс. 

Заради инцидента за около половин час на булевард "Цар Борис Трети" се е образувало леко задръстване. В момента движението се осъществява нормално, обясни  началникът на столичния КАТ комисар Тенчо Тенев. 

Утре предстоят още огледи на автобуса и разпити на шофьора, за да стане ясна окончателно причината за случилото се.


БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!