Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Сестри Стоеви: Медал от световното и място в топ 8 са следващите ни цели

Снимка: БТА

Медал от световното първенство и влизане в топ 8 на световната ранглиста – това са целите, които тази година ще преследват европейските шампионки Стефани и Габриела Стоеви. Сестрите получиха приза за спортисти номер 1 на април, след като в края на миналия месец спечелиха историческа първа европейска титла за българския бадминтон по време на шампионата на Стария континент в испанския град Уелва.

"Основната ни цел е световното първенство в Китай в края на юли. Надяваме се на добро представяне и да вземем медал. Освен това искаме да влезем в топ 8 на световната ранглиста, за да участваме в заключителния Мастърс турнир на най-добрите осем в света", заявиха  Габриела и Стефани.

В момента Габриела и Стефани са на 10-о  място в световната ранглистата. Вчера златните медалистки от европейските игри в Баку спечелиха титлата на двойки на държавното първенство по бадминтон, а Стефани Стоева стана и шампионка в игрите по единично при жените.

 За световното първенство българките ще се подготвят изцяло във Франция с техния личен треньор Михаил Попов, а през юли ще участват на два турнира от Суперсериите.

 


БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!