Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Парламентът обсъжда годишните доклади на КЕВР, КЗК и БТА

Снимка: БГНЕС

Днес народните представители ще обсъдят годишните доклади за дейността на Комисията за енергийно и водно регулиране, на Комисията за защита на конкуренцията и на Българската телеграфна агенция (БТА).

В доклада на Комисията за защита на конкуренцията се посочва, че през 2017 г. тя е наложила глоби и санкции за над 12 милиона лева за установени нарушения по законите за защита на конкуренцията, за обществените поръчки и за концесиите.

От Комисията за енергийно и водно регулиране изтъкват, че през миналата година са концентрирали усилията си върху премахване на пречките за пълна либерализация на електроенергийния пазар и създаване на необходимата нормативна рамка, а целта на провежданата ценова политика е била в защита на обществения интерес.

Българската телеграфна агенция е първоизточник на повече от 18% от информацията в България, се изтъква в отчета на медията за м.г.

Отчетите на трите институции не бяха разгледани вчера по искане на мнозинството, за да бъде дадена възможност на ръководителите им да присъстват по време на обсъждането. Това наложи заседанието да завърши час по-рано, което предизвика недоволството на депутатите от БСП. Те обвиниха управляващите, че не могат да запълнят пленарното време със смислени теми.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!