Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Собствениците на "Царските конюшни" са МВР и Промишлена енергетика Варна АД

"Царски конюшни"
Снимка: БГНЕС


Собственици на "Царските конюшни" са Дирекция управление на собствеността и социалните дейности на МВР и Промишлена енергетика Варна АД. Това съобщи кметът на район Оборище Васил Цолов. Те ще трябва да възстановят сградите. Днес няма да има разчистване на сградата, а само огледи, посочи Цолов:

"В момента изготвяме цялата документация, за да можем да се свържем с тях и да започнем действията по възстановяване на щетите, които са нанесени, така че сградите да бъдат абсолютно безопасни, както за преминаващите по ул. "Панайот Волов", така и за обитаващите района около самите сгради, а и да бъдат безопасни и за самия комплекс, тъй като вътре има други обекти, които в крайна сметка функционират. Там се намират ателиетата на художници, на скулптури, там се провеждат учебни занятия."




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Свързани новини

Царските конюшни

Прокуратурата не изключва нито една версия за палежа на "Царските конюшни"

Прокуратурата не изключва нито една версия за палежа на "Царските конюшни". Това съобщи Емилия Русинова от Софийска градска прокуратура. В момента се извършва втори оглед на местопроизшествието. "Не можем нито да потвърдим, нито да изключим, че..

обновено на 30.07.18 в 15:08