Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

БСП ще сезира ВАП за неизгодни замени на СОС

| обновено на 03.08.18 в 17:06
Снимка: БГНЕС

БСП ще сезира Върховната административна прокуратура за неизгодни замени, направени от Столичния общински съвет. Най-притеснителна, според социалистите, е сделката, при която имот в квартал „Слатина" е разменен срещу два имота в „Лозенец" и „Оборище". Това посочи депутатът Георги Свиленски.

„Оценителят е един и същи човек, госпожа Юлия Цекова – оценителят, който оцени Царските конюшни за 650 хиляди лева. Защо точно на тази оценителка се спира Столична община, когато прави заменки, чакам отговор от госпожа Фандъкова. За тази замяна в „Слатина" пет пъти общинските съветници имат притеснения да гласуват тази замяна, но оценителят предлага два варианта на оценка. Разликата между двата варианта е 400 хиляди лева. Столичният общински съвет приема по-неблагоприятния вариант за Столична община“.

От левицата предлагат да бъде създаден регистър на проблемните имоти в София.

Георги Свиленски отрече, че започва кампания за кмет на София. Той отрече също появили се в медиите информации, че концертът на Горан Брегович на събора на БСП на Бузлуджа е бил финансиран от бизнесмена Кирил Домусчиев. 

БСП ще участва в мониторинга по въвеждане на новата електронна система за таксуване на пътници в градски транспорт в София. Според депутата Георги Свиленски стойността на проекта е силно завишена:

„Реалната стойност на проекта, оценена от експерти и от хора от бранша, които правят такива неща, е около 35 милиона лева. Откъде идва другата разлика до 83 милиона, отговор на този въпрос трябва да даде кметът Фандъкова. Да не се окаже, че фирмите, експерти, специалисти, които могат да изградят тези системи, ще се явят подизпълнители на спечелила фирма-касичка“.

По-късно Центърът за градска мобилност опроверга обявената от депутата-социалист информация, че изграждането на тикет системата в София непрекъснато се оскъпява.
Откритият конкурс за изграждане на системата за електронно таксуване и видеонаблюдение в градския транспорт е била проверявана от контролните органи. В Комисията по оценяване на десетте оферти за изграждането са били включени представители на всички политически групи - посочват от Центъра за градска мобилност в писмо до медиите. 




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!