Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Започва оглед на мястото край Шумен, където падна малък частен самолет

Снимка: БГНЕС

Под ръководството на Окръжната прокуратура в Шумен, започва оглед на мястото край града, където в сряда вечер падна малък частен самолет. В кабината са били баща и син, пилотирал е бащата. На терена ще бъдат и експерти от Министерството на транспорта.

Пилотът е излетял от Балчик и е трябвало да кацне на летището край Шумен.

"Правоспособен е, човек с голям професионален опит", коментира Христо Христов, директор на звеното за разследване на произшествия към Министерството на транспорта:

"Заходил е веднъж, не е успял да кацне. Причините не може още да установим. При втория заход самолетът се е сринал и е закачил едно дърво и оттам вече се сблъсква със земята. Имаме среща с колегите от досъдебното производство, за да направим паралелно разследване".

И двамата пострадали остават в Интензивното отделение на Шуменската болница, каза д-р Димитър Костов - управител на лечебното заведение:

"Синът е в сравнително по-добро общо състояние, със счупена бедрена кост и счупена раменна кост. В момента е контактен, в съзнание, адекватен, докато състоянието на бащата е тежко, да не кажем критично. В момента има изкуствена белодробна вентилация и хемодинамиката му се поддържа медикаментозно".



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!