Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Преглед на чуждестранния печат

В реч на Солунския панаир гръцкият премиер Алексис Ципрас разкри плановете си за намаляване на имуществения данък и ДДС. По-високият непряк данък върху стоките и услугите ще спадне от 24 на 22 на сто, а по-ниският ще бъде намален с 1 процент - от 13 на 12 на сто, като това ще стане през януари 2021 година. Правителството ще прокара и закон, който постепенно ще облекчи облагането на имотите за домакинствата с по-ниски доходи с 50 на сто, но мярката ще бъде въведена на два етапа и ще приключи през януари 2020 година, пише Катимерини.

Британският министър на отбраната Гавин Уиямсъм е наредил на стотици британски военни да останат в Германия, за да възпрат евентуална руска агресия, съобщава Сънди таймс. Уилямсън е решил да отмени планиовете за изтегляне на военните, което трябваше да стане до 2020 година, и да запази базите на Лондон.

Близо две трети от членовете на трите най-големи британски професъюза подкрепят нов референдум за Брекзит, пише Гардиън, като се позовава на ново проучване. Според вестника данните се очаква да причинят политеска ударна вълна в навечерието на сезона на партийните конференции. Според поддръжниците на оставането в Евросъюза, излизането от общността ще бъде вредно за работните места и жизнения стандарт в страната.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!