Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Преглед на печата

Олигарси, които "с години са се отчитали тук и там", а в момента или били арестувани, или търсени, стоят зад атаките към правителството и призивите на опозиционните партии БСП и ДПС за предсрочни избори. Това обяви премиерът Бойко Борисов като нарече тези бизнесмени недосегаеми, пише във водещата си статия 24 ЧАСА. Според изданието Борисов не е назовал поименно тези хора, но е насочил думите си към задържания в петък във Франция Николай Банев.

24 ЧАСА цитира и главния прокурор Сотир Цацаров, според когото е в ход процедура по екстрадицията на Николай и Евгения Баневи. По думите му, разследването срещу тях ще се разширява и няма да е само за източването на "Полимери".

Главният прокурор предложи държавата да обучава повече патоанатоми, тъй като до 5 години повечето съдебни медици у нас ще бъдат пенсионери, а нови кадри няма, посочва още изданието.

Добавянето на френския аристократичен предлог "дьо" и немския "фон" е най-новата мода в преименуването у нас, пише ТЕЛЕГРАФ.  Според вестника, предлозите са желани основно от бизнесмени, които искат да си придадат тежест пред чуждестранни партньори при делови срещи, преговори и сключване на договори.

МВР, НАП и ДАИ погнаха над 3 хиляди шофьори на камиони и таксита, взели вероятно фиктивно психотестове за професионални водачи през 2017 година. Те са минали тестове за психическа годност в частни лаборатории в София, отбелязва ТЕЛЕГРАФ.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!