Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Съдът в Търговище решава за ареста на служителя на съдебната охрана, избягал след катастрофа

Снимка: Радио Шумен

Търговищкият районен съд трябва да разгледа мярката за неотклонение "задържане под стража" за 72 часа на Валентин Парашкевов, който преди няколко дни предизвика катастрофа и избяга от местопроизшествието.

При пътния инцидент пострадаха младеж и девойка, а техните роднини и близки организираха протест пред съдебната палата заради съмненията си случаят да не бъде потулен, защото Парашкевов е служител на съдебната охрана и брат на бивш полицейски началник. Междувременно той бе отстранен от служба.

Според окръжния прокурор Драгомир Сяров днес ще бъде поискана постоянна мярка за неотклонение заради възможността извършителят да се укрие или да извърши друго престъпление.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Свързани новини

Родители на пострадали деца при пътен инцидент организираха протест пред Съдебната палата в Търговище. Те оставиха чадъри, защото се опасяват, че случаят може да бъде потулен.

Повдигнати са обвинения на служителя на съдебната охрана в Търговище, който блъсна двама младежи

Обвинения са повдигнати на 49-годишния служител на съдебната охрана в Търговище Валентин Парашкевов, който блъсна двама младежи на мотор и избяга от мястото, след което беше задържан. По-рано днес няколкостотин души се събраха на протест пред..

обновено на 05.11.18 в 15:06