Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Борис Кърчев от ГЕРБ депозира искане за сваляне на депутатския му имунитет

Борис Кърчев
Снимка: Фейсбук на Борис Кърчев

Борис Кърчев от ГЕРБ заяви пред журналисти в Народното събрание, че още днес ще депозира искането си за сваляне на имунитета му, съгласно желанието на прокуратурата.
 

“И веднага ще подам писмено съгласие до председателя на НС да се случи това. Щастлив съм, че наистина ще дам имунитета си, никога не съм се крил зад този имунитет. Целта е наистина да се изчисти името ми, защото тази кампания срещу мен е повече от година и половина от местни структури от БСП в града, в Казанлък. Така или иначе, към момента, в който съм прехвърлил тези фирми, те са нямали никакви задължения, за което имам документи, нямам никакви неизплатени данъци, така че не се притеснявам от нищо“, каза Кърчев.

Лидерът на „Воля“ Веселин Марешки и двамата депутатите Кръстина Таскова и Пламен Христов все още не са решили дали доброволно да се съгласят да бъде свален имунитетът им:

“Не сме решили още, може би това ще го говорим допълнително, може и да не се откажем, за да видим кои са тези, които имат интерес да ни бъде свален имунитетът. Сега се появиха и такива реакции, че става дума за това, че сме прекалено остри спрямо някои вицепремиери, ставаме неудобни, така че, ако е това, да си го кажат, нали“, каза Марешки.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Свързани новини

Главният прокурор поиска имунитета на шестима депутати

Главният прокурор Сотир Цацаров поиска имунитета на няколко народни представители , с цел възбуждане на наказателно производство срещу тях. Това са Елена Йончева и Георги Михайлов от БСП, Борис Кърчев от ГЕРБ, Веселин Марешки, Пламен Христов и..

обновено на 08.11.18 в 18:37