Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Депутат от НФСБ нарече протестиращи "лумпени и мутри"

| обновено на 15.11.18 в 17:17
Депутатът НФСБ Валентин Касабов (вдясно), който нарече протестиращите "лумпени и мутри" и съпартиецът му Петър Петров(вляво), който обвини протестиращите майки с искане за оставката на вицепремиера Валери Симеонов, че не казват цялата истина.
Снимка: БГНЕС

Депутатът от Националния фронт за спасение на България (НФСБ) Валентин Касабов, който е и заместник-председател на парламентарната група на "Обединени патриоти", нарече днес участниците в протестите срещу цените на горивата „лумпени и мутри“.

„Вижте за какво става въпрос. Кои са, какви са тези, които протестират? Голяма част са лумпени. Другата част са мутри. В момента коментирам за тези, които в момента блокират пътищата, магистралите и така нататък. Кои са майките? Доколкото знам, малка част от майките са там на протеста. Другите ги няма. Другите се правят на майки или така нататък“, каза той.

А съпартиецът му Петър Петров, който също е депутат, обвини част от майките, които протестират с искане за оставката на вицепремиера Валери Симеонов, че не казват цялата истина и манипулират обществеността.

„Тези майки, които не казват истината… че те получават достатъчно помощи, докато децата са до 18 години и искат да получават тези помощи и след това. Те трябва да кажат, че получават, докато станат 18-годишни достатъчно помощи, и това да е ясно на гражданите. Те не го знаят. Аз също съм с осем болта в гръбнака си. Аз здрав ли съм, според вас?“, каза той.

Причината за протестите на майките на деца с увреждания стана изказване на Валери Симеонов, в което той нарече майките "кресливи жени, които спекулират с уж болните си деца". 




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!