Българско национално радио © 2020 Всички права са запазени

Без инциденти преминава изборният ден в Кърджали

Община Кърджали
Снимка: БГНЕС

Според агенция „Галъп“, активността в област Кърджали към 11 часа е била малко над 15%, а преди четири години в същия час - около 22 на сто. Данните на ОИК към 12:30 часа посочват активност от 25%. До момента има 4 жалби за леки нарушения, които се проверяват. Прави впечатление, че в малките населени места в областта се гласува по-бързо и повече. Там избирателите са отишли до урните рано сутринта и има места с активност над 50%, а дори и над 60%.

В над половината кметства в Кърджалийско има само по един кандидат за кмет, а местните хора казват, че изборът е ясен. Споделят че очакват промяна и очакват в следващите четири години подобряване на инфраструктурата, водоснабдяването и условия за по-добър живот.

Изборният ден в Кърджали е добро съчетание на приятното с полезното, защото много хора съчетават гласуването с риболов или посещение на Перперикон.

Традиционните за предишни избори автобуси от Турция липсват. Има обаче много коли с турска регистрация. Прави впечатление, че тези хора пътуват основно към малките населени места в областта. 

Репортаж от село Чичево, където хората мечтаят за нов път, а кандидатите са двама съседи, можете да чуете от прикачения звуков файл.