Българско национално радио © 2021 Всички права са запазени

Новият районен кмет на Панчарево: Искам да уловя гражданската енергия и да я запазя докрай

Снимка: БГНЕС

„Кампанията беше изтощителна и трудна, но знам, че когато ми е трудно, съм на прав път – кампанията го доказа“. Това заяви пред БНР новоизбраният районен кмет на Панчарево Николай Гюров, който беше независим кандидат. Той посочи, че е имало партии, които са искали да го подкрепят като кандидат, но той е отказал. 

В предаването "Преди всички" Николай Гюров заяви, че е наясно с проблемите на този специфичен район:

„Със сигурност нуждите в 10-те села надхвърлят възможностите, затова най-голямото предизвикателство ще бъде по отношение на средствата, които се планират за районите“.

Ще се опитам да уловя гражданската енергия и да я запазя докрай, каза районният кмет на Панчарево. По думите му управлението му ще се превърне в своеобразен вход на гражданите в изпълнението на процеса на местното самоуправление. Той ще създаде инициативни комитети около кметовете на кметства и на района. Хората трябва да се почувстват, че са част от управлението, смята Гюров. Той заяви, че ще се опита да наложи статута на равни сред равни:

„За мен няма крайни, централни, важни и по-малко важни райони. В основата на едно добро управление са и финансовите средства. Ресурсът за район Панчарево ще настоявам да бъде със същите числа, с които разполагат останалите столични райони, за да можем да преодолеем всички предизвикателства“.

Цялото интервю чуйте в звуковия файл. 


ВИЖТЕ ОЩЕ

Повторно броене на бюлетините от местния вот в още 108 секции в Плевен

Административният съд в Плевен назначи повторно броене на бюлетините в още 108 секции. Това стана по искане на местната коалиция "Ние, гражданите".  До момента за втори път допълнително са били проверени резултатите в 60 секции. Какво показва броенето до момента поясни Николай Маринов: "Наши бюлетини прибавени към друга партия. Не ни..

публикувано на 19.11.19 в 20:14
Мая Манолова

Мая Манолова внася жалба за касиране на изборите

Жалбата на Мая Манолова срещу изборните резултати в столицата ще бъде внесена днес в Общинската избирателна комисия, съобщиха от инициативния комитет, издигнал кандидатурата й. В жалбата са посочени доказателства за груби нарушения на изборните правила на местните избори за кмет в София. Мая Манолова ще направи изявление пред..

обновено на 11.11.19 в 09:16

Глобиха 1000 лева член на секционна комисия, заснел вота си с мобилен телефон

Общинската избирателна комисия в Дупница наложи глоба от 1000 лева на член на секционна комисия при балотажа миналата неделя, заснела вота си с мобилен телефон. Сигналът подали застъпници на една от партиите. Председателят на общинската избирателна комисия Мария Чомакова поясни: "Тя е член на СИК, която е заснела вота ви...

публикувано на 10.11.19 в 16:18

БСП иска касиране и на изборите за кмет в Горна Оряховица

В Горна Оряховица БСП внесе жалба, с която настоява за касиране и на изборите за кмет на общината. Местната коалиция „БСП за България, АБВ, Движение 21” обжалва в съда и изборите за общински съветници. Жалбата е депозирана в Общинската избирателна комисия, която трябва да я придвижи в тридневен срок до Административния съд във Велико..

публикувано на 10.11.19 в 15:57
Десислава Тодорова положи днес клетва като кмет на Борован за 3-ти мандат.

Протест в Борован срещу новоизбрания кмет

Със скандирания „Оставка“ десетки жители на община Борован протестираха пред сградата на местната управа в селото, където новоизбраният кмет Десислава Тодорова положи клетва. С десет гласа тя спечели  балотажа срещу Иван Костовски от ГЕРБ. Тодорова беше издигната от местна коалиция на седем партии. Това е третият ѝ мандат начело на община Бор о..

публикувано на 08.11.19 в 19:36