София-град

Област София включва Столична община, която е разделена на 24 района – „Банкя“, „Витоша“, „Връбница“, „Възраждане“, „Изгрев“, „Илинден“, „Искър“, „Красна поляна“, „Красно село“, „Кремиковци“, „Лозенец“, „Люлин“, „Младост“, „Надежда“, „Нови Искър“, „Оборище“, „Овча купел“, „Панчарево“, „Подуяне“, „Сердика“, „Слатина“, „Средец“, „Студентски“ и „Триадица“.

Към 15 септември 2019 г. в област София са регистрирани 1 486 703 жители по постоянен адрес и 1 441 565 по настоящ адрес.

Кандидатите за кметове на Столична община и районите можете да видите ТУК


Публикации

Мая Манолова

Мая Манолова внася жалба за касиране на изборите

Жалбата на Мая Манолова срещу изборните резултати в столицата ще бъде внесена днес в Общинската избирателна комисия, съобщиха от инициативния комитет, издигнал кандидатурата й. В жалбата са посочени доказателства за груби нарушения на..

обновено на 11.11.19 в 09:16

БСП подкрепи Мая Манолова в искането й за касиране на изборите в София

Ръководството на БСП подкрепи Мая Манолова в искането й за касиране на изборите в София. Политическата подкрепа бе дадена след заседание на Изпълнителното бюро на социалистите. Още в понеделник лидерът на БСП Корнелия Нинова заяви, че ще настоява..

публикувано на 05.11.19 в 21:18

Мая Манолова ще иска касиране на изборите

От Инициативния комитет на Мая Манолова подготвят жалба за касиране на изборите за кмет в София. От комитета смятат, че вотът на избирателите е манипулиран. Според тях между първи и втори тур от избирателните списъци били изчезнали 101 000..

обновено на 04.11.19 в 15:55

Новият районен кмет на Панчарево: Искам да уловя гражданската енергия и да я запазя докрай

„Кампанията беше изтощителна и трудна, но знам, че когато ми е трудно, съм на прав път – кампанията го доказа“. Това заяви пред БНР новоизбраният районен кмет на Панчарево Николай Гюров, който беше независим кандидат.  Той посочи, че е имало..

публикувано на 04.11.19 в 10:57

ГЕРБ печели в 11 района на София, „Демократична България“ - в 8

След проведения втори тур на местните избори, според данните на Централната избирателна комисия, при 100% обработени протоколи в ОИК, вече е ясно и кои са районните кметове в столицата. ГЕРБ  печели в 11 района - "Искър", Подуяне", "Витоша",..

публикувано на 04.11.19 в 10:09