София-град

Област София включва Столична община, която е разделена на 24 района – „Банкя“, „Витоша“, „Връбница“, „Възраждане“, „Изгрев“, „Илинден“, „Искър“, „Красна поляна“, „Красно село“, „Кремиковци“, „Лозенец“, „Люлин“, „Младост“, „Надежда“, „Нови Искър“, „Оборище“, „Овча купел“, „Панчарево“, „Подуяне“, „Сердика“, „Слатина“, „Средец“, „Студентски“ и „Триадица“.

Към 15 септември 2019 г. в област София са регистрирани 1 486 703 жители по постоянен адрес и 1 441 565 по настоящ адрес.

Кандидатите за кметове на Столична община и районите можете да видите ТУК


Публикации

Новият районен кмет на „Овча купел“: Водещото трябва да е гражданското

Искам да консолидирам гражданските усилия, за да не се разпилеят, заяви пред БНР Ангел Стефанов от „Демократична България“, който спечели балотажа за районен кмет на „Овча купел“. “Успяхме да обединим всички инициативни комитети, които работиха..

публикувано на 04.11.19 в 09:15
На балотажа за кмет на Столична община битката бе между Йорданка Фандъкова - кандидат на ГЕРБ, и Мая Манолова - независим.

Окончателно: С 49,98% Йорданка Фандъкова е кмет на София

С 49,98% Йорданка Фандъкова бе избрана за кмет на София при 100% от обработените протоколи, обяви председателят на Общинската избирателна комисия Полина Витанова. 209 542-ма столичани са подкрепили Йорданка Фандъкова за 4-ти мандат като кмет..

публикувано на 04.11.19 в 07:04
Димитър Делчев

Димитър Делчев: Контролираният вот е в цяла София, това е притеснително за демокрацията

„Контролираният вот е в цяла София. Това е притеснително за демокрацията, за честния изборен протест и за това дали една власт, която има всички признаци на авторитаризъм, може да бъде победена по честен начин“. Това каза пред „Хоризонт“..

публикувано на 04.11.19 в 00:00
Атанас Атанасов

Осем района на София с кмет от „Демократична България“

Осем района на София ще бъдат с кмет от „Демократична България“. „Децентрализация на управлението и на бюджета – върху това ще се фокусираме“, подчерта пред „Хоризонт“ Атанас Атанасов, съпредседател на ДБ. „Нашето присъствие е..

публикувано на 03.11.19 в 23:46
Мая Манолова на пресконференцията след балотажа за кмет на София.

Мая Манолова: Реалната ситуация в страната – безнаказано за ГЕРБ купуване на гласове

„Дадох всичко от себе си в една трудна, жестока и нечестна кампания“. Това каза в края на изборния ден кандидатът за кмет на София Мая Манолова и уточни, че ще коментира окончателните резултати, след като те бъдат обявени, тъй като според..

обновено на 03.11.19 в 23:15