София-град

Област София включва Столична община, която е разделена на 24 района – „Банкя“, „Витоша“, „Връбница“, „Възраждане“, „Изгрев“, „Илинден“, „Искър“, „Красна поляна“, „Красно село“, „Кремиковци“, „Лозенец“, „Люлин“, „Младост“, „Надежда“, „Нови Искър“, „Оборище“, „Овча купел“, „Панчарево“, „Подуяне“, „Сердика“, „Слатина“, „Средец“, „Студентски“ и „Триадица“.

Към 15 септември 2019 г. в област София са регистрирани 1 486 703 жители по постоянен адрес и 1 441 565 по настоящ адрес.

Кандидатите за кметове на Столична община и районите можете да видите ТУК


Публикации

6,4% активност на местния вот в София към 10 ч.

Малко над 6 процента е избирателната активност в София към момента, отчитат от Общинската избирателна комисия. „Активността към 10 часа е 6,4 процента като най-висока е в район Банкя, най-ниска в Подуене“, заяви председателят на комисията Полина..

публикувано на 27.10.19 в 11:14
Юлий Павлов

Сигурен балотаж в София прогнозират социолози

В София със сигурност ще се проведе балотаж на местните избори. Най-вероятно той ще бъде спечелен от досегашния кмет. Това сочи проучване, проведено и финансирано от Центъра за анализи и маркетинг между 12-и и 21-ви октомври сред над 1000..

обновено на 23.10.19 в 14:40
Полина Витанова

Полина Витанова, ОИК-София: Бързината ще зависи от това дали протоколите са вярно попълнени

"Ние сме единен орган и всички решения се вземат от целия състав на Общинската избирателна комисия, така че аз нямам решаващо мнение в комисията". Това каза пред БНР Полина Витанова - председател на Общинската избирателна комисия в София. Тя обясни, че..

публикувано на 18.10.19 в 10:05
Най-дългата бюлетина за местните избори на 27 октомври е за общински съветници в София

Най-дългата бюлетина за местните избори е за общински съветници в София

Най-дългата бюлетина за местните избори на 27 октомври е за общински съветници в София. Това обяви говорителят на ЦИК Александър Андреев. Избирателят би могъл да сгъне по всякакъв начин бюлетината, стига да бъдат видими частите, предназначени за..

публикувано на 17.10.19 в 15:52
Във всички бюлетини за общински съветници, кметове на общини, на райони и на кметства има квадратче

Близо 19 млн. бюлетини ще се отпечатат за първия тур на местните избори

Образците на трите бюлетини, с които ще се гласува в София на 27 октомври бяха показани днес в ЦИК.  Образците са идентични с тези за останалите общини в страната, но столицата е с най-голям брой регистрирани листи за общински съветници, кандидати..

публикувано на 03.10.19 в 16:52