Информационното бюро на Европейския парламент (ЕП) организира конференция на тема "Знаете ли какво ядете?". Целта на форума е да се предизвика дискусия по прилагането на българското и европейско законодателство, свързано с безопасността на храните.
Според промените в европейското законодателство, влезли в сила от началото на тази година, етикетите върху храните трябва да съдържат много по-подробна и опростена информация както за съдържанието на продуктите, така и за техния произход и съдържаните алергени.
Какви други промени се подготвят, ще се посочва ли произходът на суровината, от която са приготвени продуктите, ще бъде ли наложена забрана върху производството на хидрогенираните масла - отговор на тези въпроси ще даде евродепутатът Антония Първанова.
Експерти от Агенцията по храните ще разяснят как България въвежда и спазва нормите за безопасност на храните.
На финала на форума, по инициатива на малки семейни ферми и преработватели, ще има дегустация на традиционни български продукти, сред които е и малко познатият продукт от месо "Напфавок", произвеждан в разложкото село Горно Драгнище, пловдивски рачел, пресен биволски кашкавал, традиционни български лютеници, занаятчийски квасен хляб и вина от малки изби.
Продължаваме рубриката „Запознай се с музикантите“ с представянето на главния диригент на Симфоничния оркестър на Българското национално радио – Константин Илиевски . Константин Илиевски произхожда от..
Човекът, с когото ще ви запознаем тази седмица е цигуларката Галина Койчева - концертмайстор на Симфоничния оркестър на БНР. „ Утвърден и желан солист е, чудесен камерен изпълнител и перфектен..
Запознай се с музикантите! Това е пространството, където всяка седмица ще ви срещаме с някой от музикантите от съставите на БНР. Стартираме с цигуларката Десислава Чолакова , далеч не само..