Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Директно от Студио 2 на Радио Шумен "Делото на проф. Венета Вичева и нейните следовници" - на 4 април от 19.30 часа по програма "Христо Ботев"

проф. Венета Вичева
Предаването е посветено на голямата българска хорова диригентка проф. Венета Вичева, свързала неразривно своя житейски и творчески път с родния си град Шумен. В открита телефонна линия радиослушателите ще могат да се включат със свои спомени, както и с впечатления от концертни изяви през изминалата година на хоровете „Бодра песен“ и „Родни звуци“, ръководени сега от Деница Узунова и д-р Николай Андриянов. Двамата диригенти ще бъдат в студиото, заедно със Светлин Пламенов, завеждащ направление "Култура" в ежедневника „Шуменска заря“.
Вечерта ще открие кметът на града Красимир Костов, а ефирния телефон за връзка е 054/ 855 175. Включени са и много интервюта, осъществени в Шумен с музиканти и личности, имали тясна връзка в различни години с проф. Венета Вичева.
В предаването ще звучат избрани записи на съставите „Родни звуци“ и „Бодра песен“; ще си припомним и гласа на тяхната именита диригентка от интервюта, съхранени в „Златния фонд“ на БНР.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!