Българско национално радио © 2022 Всички права са запазени

На 20 май от 19 часа в зала "България"

Андрей Йоница свири за първи път с Радиосимфониците

Дворжак, Лядов, Андреев

На 20 май в зала „България“ от 19.00 часа Радиосимфониците с диригент Марк Кадин ще представят следващия си концерт под надслов „Славянски празник“  с творби от Антонин Дворжак, Анатолий Лядов и Георги Андреев.

За първи път ще им гостува виолончелистът Андрей Йоница, победител в международни конкурси Чайковски и АRD в Мюнхен.

Той ще изпълни Концерт за виолончело и оркестър в си минор на чешкия класик  Антонин Дворжак. Повече от сто години Концертът има славата на най-великото музикално произведение, създавано някога за този инструмент.

Повече информация за Андрей Йоница и събитието вижте тук.

Билети в Рекламно-информационния център на БНР (бул. "Драган Цанков" №4), на касата в залата и в мрежата на Ивентим.


ВИЖТЕ ОЩЕ

Оркестър за народна музика на БНР представя "Приказки за малки и големи"

 „Приказки за малки и големи“ е един от успешните проекти на Оркестъра за народна музика и диригента Димитър Христов. Проектът е изключително важен за бъдещите млади музиканти - дава сцена на едни от най-талантливите деца от различни краища на страната и е сериозен мотив за продължаване на тяхната музикална кариера. Много от участниците в минали..

публикувано на 10.05.22 в 13:41

Пейте с Радиодеца

Малките певци от Вокална група „Радиодеца“ с диригент Илина Тодорова се завръщат на сцената на Първо студио на БНР с концерт „Пейте с Радиодеца“ на 27 май от 19:00 часа . След  дълга пауза и огромно очакване, с усмивки и много настроение те ще зарадват малки и големи с любимите песни на състава. Подготвили са и много изненади. „С..

публикувано на 03.05.22 в 16:17
Петър Славов-син

"Малки истории" разказва контрабасистът Петър Славов-син

Концертът „Малки истории“ е уникална възможност за ценителите на джаза да се докоснат до творчеството на виртуозния контрабасист  Петър Славов-син .  Той е един от най-успешните български джаз музиканти, който е свирил на редица престижни сцени и фестивали в над 30 държави на 5 континента. От 2006 г. джаз музикантът, композитор и преподавател живее в..

публикувано на 20.04.22 в 16:11

Диригентът Константин Добройков гостува на Радиооркестъра и Смесения хор на БНР

На 29 април от 19.00 часа в зала "България"  гост-диригентът Константин Добройков  заедно с  Радиооркестъра и Смесения хор на БНР  ще изпълнят Голяма меса в до минор KV427  от Волфганг Амадеус Моцарт .   Номинираният за „Грами“ диригент Константин Добройков е в екипа на Държавна Опера-Пловдив от 2013 г. и е диригент на..

публикувано на 07.04.22 в 15:45

Ритъмът на Балканите

Проектът „Ритъмът на Балканите“ на Оркестъра за народна музика на БНР с диригент Димитър Христов в своите изключително успешни 6 издания представи на българската публика и ценителите на балканския фолклор редица ярки и виртуозни изпълнители с атрактивни инструменти и колоритна музика. На 14 април от 19.00 часа в Първо студио на БНР и в..

публикувано на 29.03.22 в 16:13