Велик Григор Димитров спечели титлата в Акапулко след 3-часов трилър срещу Андерсон

Григор Димитров спечели титлата на турнира в Акапулко след труден успех над Кевин Андерсън с 2:1 сета
Снимка: БГНЕС

Григор Димитров спечели втора титла в кариерата си от турнир на ATP, след като триумфира на турнира в Акапулко, Мексико с успех над Кевин Андерсън от Република Южна Африка с 7:6, 3:6 и 7:6. Нашият тенисист си осигри 500 точки за световната ранглиста, както и 316 400 щатски долара от наградния фонд. Очаква се със спечелените точки Димитров да стигне до рекордното за него 16-то място в света.

Григор Димитров отново заложи на търпелива игра от задна линия, като и двамата разчитаха на силните си начални удари. До пробив в първия сет не се стигна, въпреки няколкото пропуснати възможности и от Григор, и от Андерсън да сгреши. Тайбрекът започна отлично за нашия тенисист, който постигна минипробив за 2:0. Последва още един минипробив, ас на Димитров и печелившо излизане на мрежата и резултатът стана 5:0. Солидната преднина почти отчая Андерсън, който върна една точка, но продължи да греши и се стигна до убедителното 7:1.

Във втория сет започна с труден гейм за Андерсън, който след това проби подаването на Димитров, веднага затвърди пробива и дръпна с 3:0. Пак след разменени успешни подавания разликата се запази - 5:2 за високия южноафриканец, който спокойно си взе сета с 6:3.

Решаващата част започна бърз пробив на Андерсън, който поведе с 2:1 и 3:1 след свой успешен сервис. Григор реагира, като спчели бързо гейма си на нула, но веднага след това направи няколко непредизвикани грешки за 2:4. Българинът започна отново да намира играта си от последните няколко дни в турнира, набързо взе сервис гейма си на нула, а след това проби подаването на Андерсън за 4:4. Подемът в играта му продължи и в следващото разиграване и 22-годишният хасковлия поведе с 5:4, като стигна до гейм за титлата. Южноафриканецът обаче реагира отново с мощния си начален удар, набързо изравни за 5:5, а след това и за 6:6. Нов тайбрек щеше да определи новия шампион в Акапулко! В тайбрека Андерсън набързо поведе с 4:2, но Димитров първо изравни до 4:4, а след това стигна до шампионска топка при 6:5. Последва поредното продължително разиграване, в което Андерсън прати топката в мрежата и тя излезе в аут. 7:5 в тайбрека и нова титла ма Григор Димитров!

БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Още от категорията
Красимир Иванов и Николай Михайлов ще присъстват на пресконференцията.

ПФК Левски с нов генерален спонсор

На 18 декември (вторник) ПФК Левски и и букмейкърът efbet официално ще обявят обновените договорни отношения между двете страни и ще представят екипите за настоящия сезон с логото на новия си генерален спонсор, съобщи БГНЕС.  Пресконференцията ще се проведе в гр. София в 11:30 ч. на стадион „Виваком Арена – Георги Аспарухов“ във ВИП залата на сектор..

публикувано на 17.12.18 в 11:19
Радостин Стойчев

Радостин Стойчев иска да се върне в Италия

Българският волейболен специалист Радостин Стойчев се надява отново да започне работа в Италия. Стойчев стана спортен директор Сточня (Шчечин) през лятото, но полският клуб фалира. "Надявам се скоро да се завърна в Италия. Това е най-силното волейболно първенство в света. Да работя в Суперлигата е много стимулиращо, но обмислям и други възможности. Не..

публикувано на 17.12.18 в 11:08
Договорът на Моуриньо не биваше да бъде продължаван, смята Гари Невил.

Бивши капитани на Манчестър Юн разкритикуваха играта на отбора

Гари Невил и Рой Кийн критикуваха представянето на Манчестър Юнайтед след поражението на "червените дяволи" с 1:3 при гостуването срещу Ливърпул в дербито от английската Висша лига.  Двамата бивши капитани на 20-кратните шампиони на Англия смятат, че проблемите на Юнайтед са дълбоко в клуба и не се отнасят само до мениджъра Жозе Моуриньо и до позицията..

публикувано на 17.12.18 в 10:59
Тайбе Юсеин

Тайбе Юсеин в десетката за най-добър спортист на Балканите

Световната и европейска шампионка по борба Тайбе Юсеин попадна в десетката на най-добрите в 46-ото издание на анкетата на БТА "Спортист на Балканите" за 2018 година. В традиционното допитване участваха националните агенции на страните от региона - БТА (България), АНА-МПА (Гърция), АДЖЕРПРЕС (Румъния), Анадолска Агенция (Турция), ТАНЮГ (Сърбия), МИНА..

публикувано на 17.12.18 в 10:20
Матей Казийски дебютира с 21 точки.

Казийски дебютира с успех в Италия

Българската волейболна звезда Матей Казийски направи страхотен дебют за новия си отбор Калцедония (Верона) в италианската Суперлига.  Казийски отбеляза 21 точки и беше в основата на домакинската победа на своя нов тим над Топ Волей (Латина) с 3:1 гейма в мач от предпоследния 12-и кръг на първия полусезон, игран тази вечер пред близо 3300 зрители в зала..

публикувано на 16.12.18 в 23:05
Славиша Стоянович остана начело на Левски, смята Красимир Иванов

Без треньорски промени в Левски

Славиша Стоянович остава треньор на Левски и негово освобождаване не е обсъждано. Това заяви за "Канал 3" изпълнителният директор на "сините" Красимир Иванов. Днес се е състояла среща между собственика на клуба Спас Русев, Красимир Иванов и Славиша Стоянович, на която са обсъждани въпросите със зимната селекция на отбора и предстоящата подготовка...

публикувано на 16.12.18 в 23:01
Кирил Десподов

Десподов иска да е футболист №1 на България

Кирил Десподов асистира и за двата гола на Али Соу при победата на ЦСКА София с 2:1 над Ботев (Пловдив) в мача от 20-ия кръг. След успеха в последната среща за годината националът на България обяви, че има желание да бъде трансфериран в чужбина. "Доста тежко беше при тези условия. Поздравявам хората, които изчистиха терена доколкото можеха и..

публикувано на 16.12.18 в 22:50