Преглед на печата

В интервю за "24 часа" премиерът Пламен Орешарски заявява, че ръстът на икономиката и социалните мерки остават приоритет на правителството. "Заварих енергетиката в технически фалит", казва премиерът и допълва, че държавата не се меси в търговски отношения, а НЕК оспорва действия на ЕРП-тата, които приличат на самоуправство.

"Капитал дейли" съобщава, че има реална опасност от две наказателни процедури срещу България - едната е за отнемането на лицензите на електроразпределителните дружества, другата - за газопровода "Южен поток".

"Проект предвижда след 2021-ва година и мъже, и жени да излизат в пенсия на 65 години, пише вестник "Преса" на първа страница. Промените в социалния кодекс ще са готови през ноември.

"За три месеца кабинетът изхарчи извънредно над 250 милиона лева", гласи заглавието на първа страница на вестник "Сега". Също на първа страница изданието съобщава, че в четвъртък генералният секретар на НАТО Андерс Фог Расмусен пристига на изненадващо посещение у нас, което се очаква да бъде под знака на кризата в Украйна и Крим.

Във връзка с тази криза лидерът на групата на социалистите и демократите в Европейския парламент Ханес Свобода казва в интервю за "Труд", че това, което прави Русия е неприемливо, но трябва да бъде запазен общия диалог с Москва.

"Украинците на море у нас, сменят Крим с български курорти", пише "Стандарт" на първа страница. Същевременно се очаква отлив на руски туристи, след като руският премиер Дмитрий Медведев заяви, че в Крим трябва да почиват 3 милиона руснаци и че бизнесът на полуострова трябва да предложи по-ниски цени от тези в България и Турция.

"Хотелиерите в Слънчев бряг скочиха срещу дискотеките, искат баровете да хлопват кепенци в 23 часа", съобщава "Новинар".

Студентските такси са водеща тема за "Земя" и "Дума". "Замразяват таксите за вузовете", пише "Земя". "СУ запазва най-ниски таксите за студенти", отбелязва "Дума". Изданието предлага интервю с първия български космонавт Георги Иванов, по случай 35 години от полета му с космическия кораб "Союз-33".  "Учените, които и сега имат космически постижения, днес работят на мускули, с нищожни заплати", казва Георги Иванов.

"Монитор" продължава да анализира предишното управление. "За три години и половина начело на България Бойко пръснал 200 бона за гощавки в чест на други държавни лидери", научил вестникът чрез  закона за достъп до обществена информация. Софрата в чест на тогавашния премиер и сегашен руски президент Владимир Путин струвала близо 6 хиляди лева. Най-скъп е бил обядът в чест на израелския премиер Бенямин Нетаняху - над 10 хиляди лева.

"Радиоактивният газ радон ни трови вкъщи, най-много е по ниските етажи и в тухлените сгради", предупреждава "Телеграф". И още една прокоба от този вестник: Избива ни на агресия във вторник, тъй като Марс, Земята и Слънцето се подреждат в една линия.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Още от категорията
Водещата на „Неделя 150“ Диана Янкулова

Гледайте и слушайте „Неделя 150“

Гледайте и слушайте „Неделя 150“ с водещ Диана Янкулова във Фейсбук страницата на БНР и във Фейсбук страницата на „Хоризонт“ . 10.00 ч. - Интервю с проф. Стефка Стоева - председател на ЦИК. 10.30 ч. - Интервю с Валентин Михов - член на Изпълкома на Българския футболен съюз (БФС) в оставка. 11.15 ч. - Интервю със Сергей..

обновено на 20.10.19 в 12:23

Мъж от Килифарево на съд заради разпространение на порно с деца

Районната прокуратура във Велико Търново внесе в съда обвинителен акт срещу 38-годишен мъж от град Килифарево за държане и разпространение на порнографски материали с участие на деца. Законът предвижда лишаване от свобода до 6 години. Според обвинението мъжът е държал на външен харддиск и в два преносими компютъра общо 8344 снимки и видеоклипове с..

публикувано на 09.04.19 в 17:19

Ръст на китайските акции след решение на Тръмп да отложи крайния срок за сделка с Пекин

Китайските борсови индекси нараснаха с над 5% по време на търговията в понеделник, следвайки решението на президента на САЩ Доналд Тръмп да отложи крайния срок 1-ви март за повишаване на митата върху вноса на стоки от Китай за 200 млрд. долара от 10% на 25%, визирайки "значителен прогрес" по време на проведените през миналата седмица търговски..

публикувано на 25.02.19 в 10:07

Еврото стана на 20 години

Еврото става на 20 години. Единната европейска валута започва да замества европейската валутна единица екю точно преди две десетилетия, но влиза в обращение през 2002 г. Подготовката на монетите и банкнотите започва много по-рано, а основите на общата европейска валута са поставени още с Римския договор. По-късно в договора от Маастрихт..

публикувано на 01.01.19 в 06:45

БДЖ осигурява допълнително 15 400 места във влаковете по основните направления

От 21-ви декември до 2-ри януари включително „БДЖ-Пътнически превози” осигурява 15 400 допълнителни места за предстоящите Коледни и Новогодишни празници. Добавят се допълнителни вагони във влаковете по основните направления в страната. От БДЖ напомнят, че при купуване на билети за отиване и връщане, могат да ползват отстъпки от 10 % до 30 % от..

публикувано на 20.12.18 в 16:50

Безплатни експертни услуги за овцевъди и козевъди в 13 области

Овцевъдите и козевъдите от 13 области в страната от началото на идната година ще може да ползват безплатни административни, експертни и счетоводни услуги в административни офиси, които създава Националната овцевъдна и козевъдна асоциация. Първият офис ще заработи във Велико Търново. В центровете животновъдите ще получават помощ при попълване..

публикувано на 20.12.18 в 14:16

Между 200 и 300 мигранти се опитаха да нахлуят в парижкия театър "Комеди франсез"

Между 200 и 300 мигранти, искащи убежище във Франция, са опитали снощи да нахлуят в парижкия театър "Комеди франсез", за да окажат натиск за регулиране на ситуацията им. Докато на сцената на "Комеди Франсез" върви пиесата "Лукреция Борджия" от Виктор Юго, пред входа на прочутия театър в центъра на Париж мигранти от Африка играят друг..

обновено на 17.12.18 в 09:24