Празник „Деца като цветя“ за Цветница организира Радио София

Деца със специфични образователни нужди посрещнаха Цветница в Българското национално радио. Малчуганите от Център „Логос АБВ“ гостуваха в рамките на инициативата на Радио София.

Детското парти започна точно в 12:00 ч. във фоайето на БНР с весело магическо шоу, представено от професионален фокусник. Програмата продължи с рисуване на лице за всяко дете. За днешния празник заработи и специално арт-ателие, в което децата оцветяваха красиви триизмерни цветя, които залепиха на постер, който подариха на домакините от Радио София.

Директорът на Радио София Митко Димитров пожела на малките гости да продължават да следват мечтите си и да останат винаги цветни, пазейки спомена от днешния празник.

Инициативата на Радио София  „Деца като цветя” е израз на позицията на Българското национално радио, като социално отговорна медия, да бъде припомнена важната роля на медиите за формиране на позитивна нагласа към случващото се около нас  и да бъде излъчено посланието: „Всяко дете заслужава внимание, обич и грижа!“.

Партньори на инициативата са парти агенция „Малчуган – Великан“ и „Нестле – детско хранене“.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Галерия

Още от категорията
Видин, концерт на Оркестъра за народна музика на БНР- Заедно в радост и в беда

Заедно в радост и в беда

След успешния старт в Благоевград, Видин бе вторият град-домакин от националното турне на Оркестъра за народна музика на БНР, в което маестро Димитър Христов изведе на сцена своите музиканти и певци. Концертите са благотворителни и се провеждат под мотото "Заедно в радост и в беда"- знак на съпричастност и подкрепа към пострадалите от наводненията..

публикувано на 27.06.14 в 22:17

Посрещаме лятото с цветна изложба и много настроение

"Цветното лято" на Радио София настъпва 10 дни преди астрономическото с едноименната флорална изложба, представена пред Първо студио на БНР. До 14 юни ще имате възможност да се насладите на красиви и изящни цветни композиции и аранжировки. Повече подробности може да чуете от репортажа на Яна Спиридонова.

публикувано на 12.06.14 в 10:39

"Омайниче" отбелязаха края на своя 18-ти сезон

Със самостоятелен концерт в Първо студио на Радио Пловдив детска вокална формация "Омайниче", "Омайниче-Ранопойчета" и Младежка формация отбелязаха края на своя 18-ти творчески сезон.  Малките и големи омайници на художествения ръководител и диригент Таня Орманова за пореден път показаха, че са достойни носители на призови места в конкурси и..

публикувано на 11.06.14 в 17:06

100 години от рождението на Петър Увалиев е новата съвместна рубрика на програма "Хоризонт" и програма "Христо Ботев"

Българинът, който 50 години изпращаше от Лондон до България " думи по вятъра " се завръща с гласа си в ефира на БНР.  Веднъж месечно, в продължение на шест месеца до началото на 2015 година ще чуваме фразата, с която той десетилетия започваше предаванията си от ББС - Лондон:  " Пред микрофона е Петър Увалиев. .." Определят Петър Увалиев така: "..

публикувано на 21.05.14 в 09:55

Радио Бургас зарадва с книги малчуганите от дом "Ронкали"

На Световния ден на книгата и авторското право - 23 април, Радио Бургас дари книги на Центъра за настаняване на деца в риск от семеен тип „Ронкали“. Детска класика и нашумели нови заглавия от българската и световна литература получиха децата. Книгите са с лични послания от журналистите на медията.

публикувано на 23.04.14 в 17:17

Конкурс за директор на програма "Хоризонт"

Българското национално радио н а основание чл. 89 и следващите от Кодекса на труда и решение на Управителния съвет на БНР от 27.02.2014 г. обявява конкурс за заемане на длъжността директор на програма "Хоризонт". Изисквания към кандидатите: 1.   Образование – висше хуманитарно или икономическо с..

публикувано на 11.04.14 в 07:05
Изложба на ученици от НХГ

Арт салонът на Радио Благоевград представя изложба на ученици от НХГ "Св.Св.Кирил и Методий"

Учениците от 11 "в" клас на Национална хуманитарна гимназия "Св.Св.Кирил и Методий" - Благоевград наредиха свои творби живопис, графика, дърворезба, дизайн в Арт салона на Радио Благоевград. Откриването не изложбата събра много приятели на авторите и приятели на Радио Благоевград. Радиото на Югозапада и Националната хуманитарна гимназия имат..

публикувано на 21.03.14 в 12:38