"Омайниче" отбелязаха края на своя 18-ти сезон

Със самостоятелен концерт в Първо студио на Радио Пловдив детска вокална формация "Омайниче", "Омайниче-Ранопойчета" и Младежка формация отбелязаха края на своя 18-ти творчески сезон. 

Малките и големи омайници на художествения ръководител и диригент Таня Орманова за пореден път показаха, че са достойни носители на призови места в конкурси и фестивали. 

Девизът им "С песен и обич творим добро", превърнал се в песен - текст „Омайниче” и Таня Орманова, музика и аранжимент „Омайниче” и Борислав Згуровски, заразява, омайва и наистина прави света по-добър.  




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Още от категорията
Видин, концерт на Оркестъра за народна музика на БНР- Заедно в радост и в беда

Заедно в радост и в беда

След успешния старт в Благоевград, Видин бе вторият град-домакин от националното турне на Оркестъра за народна музика на БНР, в което маестро Димитър Христов изведе на сцена своите музиканти и певци. Концертите са благотворителни и се провеждат под мотото "Заедно в радост и в беда"- знак на съпричастност и подкрепа към пострадалите от наводненията..

публикувано на 27.06.14 в 22:17

Посрещаме лятото с цветна изложба и много настроение

"Цветното лято" на Радио София настъпва 10 дни преди астрономическото с едноименната флорална изложба, представена пред Първо студио на БНР. До 14 юни ще имате възможност да се насладите на красиви и изящни цветни композиции и аранжировки. Повече подробности може да чуете от репортажа на Яна Спиридонова.

публикувано на 12.06.14 в 10:39

100 години от рождението на Петър Увалиев е новата съвместна рубрика на програма "Хоризонт" и програма "Христо Ботев"

Българинът, който 50 години изпращаше от Лондон до България " думи по вятъра " се завръща с гласа си в ефира на БНР.  Веднъж месечно, в продължение на шест месеца до началото на 2015 година ще чуваме фразата, с която той десетилетия започваше предаванията си от ББС - Лондон:  " Пред микрофона е Петър Увалиев. .." Определят Петър Увалиев така: "..

публикувано на 21.05.14 в 09:55

Радио Бургас зарадва с книги малчуганите от дом "Ронкали"

На Световния ден на книгата и авторското право - 23 април, Радио Бургас дари книги на Центъра за настаняване на деца в риск от семеен тип „Ронкали“. Детска класика и нашумели нови заглавия от българската и световна литература получиха децата. Книгите са с лични послания от журналистите на медията.

публикувано на 23.04.14 в 17:17

Празник „Деца като цветя“ за Цветница организира Радио София

Деца със специфични образователни нужди посрещнаха Цветница в Българското национално радио. Малчуганите от Център „Логос АБВ“ гостуваха в рамките на инициативата на Радио София. Детското парти започна точно в 12:00 ч. във фоайето на БНР с весело магическо шоу, представено от професионален фокусник. Програмата продължи с рисуване на..

публикувано на 13.04.14 в 14:32

Конкурс за директор на програма "Хоризонт"

Българското национално радио н а основание чл. 89 и следващите от Кодекса на труда и решение на Управителния съвет на БНР от 27.02.2014 г. обявява конкурс за заемане на длъжността директор на програма "Хоризонт". Изисквания към кандидатите: 1.   Образование – висше хуманитарно или икономическо с..

публикувано на 11.04.14 в 07:05
Изложба на ученици от НХГ

Арт салонът на Радио Благоевград представя изложба на ученици от НХГ "Св.Св.Кирил и Методий"

Учениците от 11 "в" клас на Национална хуманитарна гимназия "Св.Св.Кирил и Методий" - Благоевград наредиха свои творби живопис, графика, дърворезба, дизайн в Арт салона на Радио Благоевград. Откриването не изложбата събра много приятели на авторите и приятели на Радио Благоевград. Радиото на Югозапада и Националната хуманитарна гимназия имат..

публикувано на 21.03.14 в 12:38