Александър Златанов временно застава на поста директор на столичната спешна помощ

| обновено на 02.06.14 в 16:26
Снимка: БГНЕС

Директорът на Регионалната здравна инспекция (РЗИ) в София-област д-р Александър Златанов от утре ще бъде временно изпълняващ длъжността директор на Центъра за спешна медицинска помощ (ЦСМП) в София. Това съобщи министърът на здравеопазването д-р Таня Андреева след среща с медици от ЦСМП.

Досегашният шеф на спешния център в София д-р Георги Гелев остава в болничен до края на юни. След това ще бъде назначен нов директор. 

Спешните медици поискаха регламент на спешни и неотложни състояния, да се привлекат още лекари, да се изготвят алгоритми за работа в спешната помощ. Министър Андреева заяви, че очаква повече данни:

Тече разнопосочна информация за това, какво се случва в центъра, какви заплати се взимат, какъв е допълнително разпределяният финансов ресурс. И докато не стигнем до истината, няма как да ви кажа конкретни данни. В рамките на 10 се надявам цялата ситуация да се изясни.

Задачата на временно-изпълняващия длъжността д-р Златанов е да даде информация за всичко в центъра за спешна помощ. Заместник-директорът по лечебната дейност д-р Ангел Ангелов също е предложен за уволнение:

Подобряване условията на труд. Зачитане на техните права на мястото на инциденти, особено в циганските гета. Категория труд трябва да се промени, за да може по-трайно, младите хора, които идват при нас, непосредствено завършили. Стоят 10 месеца - 1 година, след това напускат... Едно текучество на кадри. Доста неща, които трябва да се решат.

След това ще бъде назначен нов директор, каза още министър Андреева. След разговор в Министерството на финансите ще стане ясно дали има средства за увеличаване на работните заплати на лекарите в столичната спешна помощ.

Министър Андреева каза, че до успокояване на обстановката е договорила допълнителни екипи от други болници като "Пирогов", ИСУЛ, Окръжна болница и ВМА, да командироват свои екипи в помощ на ЦСМП - София.


БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Свързани новини

Около 50 души от Центъра за спешна медицинска помощ в София протестират пред МЗ

Около 50 души от Центъра за спешна медицинска помощ (ЦСМП) в столицата са протестират пред Министерството на здравеопазването (МЗ), очаквайки резултатите от срещата на министъра на здравеопазването с директора на спешната помощ и със служители. По-голяма..

публикувано на 02.06.14 в 14:52

Синдикатите изразиха солидарност с работещите в спешната помощ

КНСБ и Федерацията на синдикатите в здравеопазването подкрепят исканията на работещите в Центровете за спешна медицинска помощ. В обръщение до своите регионални структури ръководствата на двата синдиката ги призовават за солидарност и оказване на..

публикувано на 02.06.14 в 14:44
Още от категорията
Водещата на „Неделя 150“ Диана Янкулова

Гледайте и слушайте „Неделя 150“

Гледайте и слушайте „Неделя 150“ с водещ Диана Янкулова във Фейсбук страницата на БНР и във Фейсбук страницата на „Хоризонт“ . 10.00 ч. - Интервю с проф. Стефка Стоева - председател на ЦИК. 10.30 ч. - Интервю с Валентин Михов..

обновено на 20.10.19 в 12:23

Мъж от Килифарево на съд заради разпространение на порно с деца

Районната прокуратура във Велико Търново внесе в съда обвинителен акт срещу 38-годишен мъж от град Килифарево за държане и разпространение на порнографски материали с участие на деца. Законът предвижда лишаване от свобода до 6 години. Според..

публикувано на 09.04.19 в 17:19

Ръст на китайските акции след решение на Тръмп да отложи крайния срок за сделка с Пекин

Китайските борсови индекси нараснаха с над 5% по време на търговията в понеделник, следвайки решението на президента на САЩ Доналд Тръмп да отложи крайния срок 1-ви март за повишаване на митата върху вноса на стоки от Китай за 200 млрд. долара от..

публикувано на 25.02.19 в 10:07

Еврото стана на 20 години

Еврото става на 20 години. Единната европейска валута започва да замества европейската валутна единица екю точно преди две десетилетия, но влиза в обращение през 2002 г. Подготовката на монетите и банкнотите започва много по-рано, а основите на..

публикувано на 01.01.19 в 06:45

БДЖ осигурява допълнително 15 400 места във влаковете по основните направления

От 21-ви декември до 2-ри януари включително „БДЖ-Пътнически превози” осигурява 15 400 допълнителни места за предстоящите Коледни и Новогодишни празници. Добавят се допълнителни вагони във влаковете по основните направления в страната. От БДЖ напомнят,..

публикувано на 20.12.18 в 16:50

Безплатни експертни услуги за овцевъди и козевъди в 13 области

Овцевъдите и козевъдите от 13 области в страната от началото на идната година ще може да ползват безплатни административни, експертни и счетоводни услуги в административни офиси, които създава Националната овцевъдна и козевъдна асоциация. Първият..

публикувано на 20.12.18 в 14:16

Между 200 и 300 мигранти се опитаха да нахлуят в парижкия театър "Комеди франсез"

Между 200 и 300 мигранти, искащи убежище във Франция, са опитали снощи да нахлуят в парижкия театър "Комеди франсез", за да окажат натиск за регулиране на ситуацията им. Докато на сцената на "Комеди Франсез" върви пиесата "Лукреция Борджия" от..

обновено на 17.12.18 в 09:24