Парламентарните партии подкрепят задължителното гласуване

ВМРО иска и ценз

Продължават коментарите след пресконференцията на председателя на БСП Сергей Станишев
"Искам 100% от българите да отидат да гласуват, защото тогава е най-представително едно управление", каза лидерът на ГЕРБ - Бойко Борисов в Народното събрание, "Ние сме изразили принципната си позиция за задължителното гласуване.“, заяви и неговият заместник - Цветан Цветанов.
Прегледах всички сайтове – медиите са разбрали, че задължителният вот, предложен от г-н Станишев, е удар срещу ДПС. Аз не искам това да е вярно – че е отмъщение. Отмъщението не е верният език на модерната политика. Ако това е такова, ние с нищо не сме го заслужили. Това каза лидерът на ДПС Лютви Местан на извънреден брифинг.
Напълно подкрепям идеята за задължително гласуване, заяви лидерът на "България без цензура" Николай Бареков. "Задължителният вот е много добър вариант, за да се преборим с купените ромски гласове на ДПС", каза политикът.
Партия "Атака" няма взето решение за подкрепа на предложението на БСП за задължително гласуване на изборите. Това заяви за Националното радио депутатът Станислав Станилов. Той припомни, че националистите са внасяли два пъти промени за задължително гласуване, които са били отхвърлени от парламентарното мнозинство:
Ние нямаме такова решение, но не можем да се отречем от каузата си. Внасяли сме го в Народното събрание като проект и решение да стане задължително гласуването, за да бъде реално политическото пространство, защото можеш да купиш някои хора, но целия български народ няма как да го купиш., допълни Станилов
ВМРО пък поиска въвеждането и на образователен ценз, заедно със задължителното гласуване.

БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Още от категорията

Светослав Малинов: Реакцията на Валери Симеонов издава дълбок провинциализъм

Скандална и безпрецедентна реакция от страна на български политик. Така определи декларацията на НФСБ, подписана и от вицепремиера Валери Симеонов , към евродепутатът Ска Келер, нейният колега Светослав Малинов. Ще ви припомним, че родните политици настояват за експулсиране на Келер в камионетка до Капъкуле. Подобна реакция е недопустима и..

публикувано на 12.02.18 в 11:12

Валери Симеонов: Няма злоупотреби при строителството на оградата по границата

Двучасов оглед с хеликоптер по дължината на цялата ограда извършиха вицепремиерът Валери Симеонов, депутати от ГЕРБ и областния управител на Бургас Вълчо Чолаков. Вицепремиерът заяви, че няма злоупотреби при строителството на оградата по българо-турската граница. Той ще настоява за промени в Закона за обществените поръчки, за да не се провеждат..

публикувано на 15.06.17 в 16:42

Обединени патриоти: Залагаме на традицията

Коалицията "Обединени патриоти" заложи на традицията от предния вот и на първите места постави в листата си за Бургас познати  имена. Валери Симеонов и Христиан Митев ще са водачи и за тези избори, каза областният лидер на НФСБ Ангел Божидаров. На 4-то място е Георги Дракалиев от ВМРО, който в момента е общински съветник в Бургас от ГЕРБ. Изненадващо е..

публикувано на 20.02.17 в 17:41

Д. Байрактаров: Вотът в Турция бе контролиран

Жалби за нарушения на изборния процес в Турция са подадени от Патриотичния фронт, каза за Радио Бургас депутатът Димитър Байрактаров. Той е наблюдавал вота в Истанбул. Агитация на турски и попълване на декларации от трети лица са само част от тях, те са били констатирани в присъствието на генералния консул в града. Няколко дни преди..

публикувано на 07.11.16 в 12:17

Странни кабинки за гласуване се появиха в Руен

В 14 села в община Руен се наблюдават опити да се контролира вотът, сигнализират от политическа партия. В секциите са поставени по две кабини, една до друга, разделени със завеса, с което се нарушава тайната на вота, коментират от партията. Сезирана е РИК.  ЦИК ще трябва да се произнесе по сигнал, подаден от бургаска структура на партия, съобщи Георги..

публикувано на 05.10.14 в 13:41

НФСБ поиска касиране на изборите

Националният фронт за спасение на България поиска изборите за европейски парламент да бъдат касирани. Според партията по време на вота са извършени груби нарушения на изборния кодекс, твърди съпредседателят на организацията Валери Симеонов. Ръководството на партията ще изпрати жалби до президента, Министерския съвет, главния прокурор и парламентарните..

публикувано на 04.06.14 в 15:01