Клиенти на ПИБ изразиха спокойствие

| обновено на 27.06.14 в 14:34
Снимка: Дневник

Клиенти на Първа инвестиционна банка, намиращи се пред офисите на банката от сутринта, изразиха спокойствие пред репортера на БНР. Огромни струпвания на хора няма, между 15 и 20 души пред всеки клон в центъра на София. Ето и някои от мненията на клиентите на банката:
 
Депозит ще правя... Аз съм клиент на тази банка 10 години може би. Имало е такива сътресения, но са минавали. Това е всичко изкуствено, вие го знаете най-добре. Защо се раздухва, какво печелят хората?

Не зная нищо, просто съм дошла за вноска. Аз мисля, че е добра банката.

Нищо не може да се направи, откъде да ги взема, да ги държа в буркан у нас?! Това е глупост!


Настояваме компетентните органи, в това число прокуратура, МВР и ДАНС, да приложат цялата строгост на закона срещу разпространителите на неверни и злонамерени слухове и спекулации
, се казва в съобщение на банката, публикувано на нейната официална интернет страница.

Според Явор Римски, до 21 юли КТБ няма да може да бъде продадена на друг инвеститор. Той смята, че банката ще бъде национализирана. Римски добави мнението си, че банка няма да фалира, но властите трябва да изпълнят ангажимента, който поеха, да разследват активно това активно мероприятие. Той коментира още: Надявам се в рамките на следващите 10 дни, докогато е крайният срок за одита на трите фирми, които влязоха да следят финансовото състояние на КТБ, да дадат ясна информация и за този модел на опит за фалиране на банката, като я докарат до ликвидна криза. Слуховете поне за момента са, че в рамките на 6-7 дни преди да подаде официална молба към БНБ да поеме контрола над банката, от КТБ са били изтеглени над 20% от активите й, което е около 1,2 – 1,4 млрд. /…/ Лично аз се надявам да се види, че не е причина източването чрез подставени фирми на банката, а просто, че тази атака е започнала от това, че са изтеглени големи суми на държавните предприятия и структури в толкова кратък период от време. Къде са пренасочени, кой е дал сигнал за това?

Анкетата на Наталия Ганчовска, както и коментар на Явор Римски по темата чуйте от звуковите файлове.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Още от категорията
Водещата на „Неделя 150“ Диана Янкулова

Гледайте и слушайте „Неделя 150“

Гледайте и слушайте „Неделя 150“ с водещ Диана Янкулова във Фейсбук страницата на БНР и във Фейсбук страницата на „Хоризонт“ . 10.00 ч. - Интервю с проф. Стефка Стоева - председател на ЦИК. 10.30 ч. - Интервю с Валентин Михов - член на Изпълкома на Българския футболен съюз (БФС) в оставка. 11.15 ч. - Интервю със Сергей..

обновено на 20.10.19 в 12:23

Мъж от Килифарево на съд заради разпространение на порно с деца

Районната прокуратура във Велико Търново внесе в съда обвинителен акт срещу 38-годишен мъж от град Килифарево за държане и разпространение на порнографски материали с участие на деца. Законът предвижда лишаване от свобода до 6 години. Според обвинението мъжът е държал на външен харддиск и в два преносими компютъра общо 8344 снимки и видеоклипове с..

публикувано на 09.04.19 в 17:19

Ръст на китайските акции след решение на Тръмп да отложи крайния срок за сделка с Пекин

Китайските борсови индекси нараснаха с над 5% по време на търговията в понеделник, следвайки решението на президента на САЩ Доналд Тръмп да отложи крайния срок 1-ви март за повишаване на митата върху вноса на стоки от Китай за 200 млрд. долара от 10% на 25%, визирайки "значителен прогрес" по време на проведените през миналата седмица търговски..

публикувано на 25.02.19 в 10:07

Еврото стана на 20 години

Еврото става на 20 години. Единната европейска валута започва да замества европейската валутна единица екю точно преди две десетилетия, но влиза в обращение през 2002 г. Подготовката на монетите и банкнотите започва много по-рано, а основите на общата европейска валута са поставени още с Римския договор. По-късно в договора от Маастрихт..

публикувано на 01.01.19 в 06:45

БДЖ осигурява допълнително 15 400 места във влаковете по основните направления

От 21-ви декември до 2-ри януари включително „БДЖ-Пътнически превози” осигурява 15 400 допълнителни места за предстоящите Коледни и Новогодишни празници. Добавят се допълнителни вагони във влаковете по основните направления в страната. От БДЖ напомнят, че при купуване на билети за отиване и връщане, могат да ползват отстъпки от 10 % до 30 % от..

публикувано на 20.12.18 в 16:50

Безплатни експертни услуги за овцевъди и козевъди в 13 области

Овцевъдите и козевъдите от 13 области в страната от началото на идната година ще може да ползват безплатни административни, експертни и счетоводни услуги в административни офиси, които създава Националната овцевъдна и козевъдна асоциация. Първият офис ще заработи във Велико Търново. В центровете животновъдите ще получават помощ при попълване..

публикувано на 20.12.18 в 14:16

Между 200 и 300 мигранти се опитаха да нахлуят в парижкия театър "Комеди франсез"

Между 200 и 300 мигранти, искащи убежище във Франция, са опитали снощи да нахлуят в парижкия театър "Комеди франсез", за да окажат натиск за регулиране на ситуацията им. Докато на сцената на "Комеди Франсез" върви пиесата "Лукреция Борджия" от Виктор Юго, пред входа на прочутия театър в центъра на Париж мигранти от Африка играят друг..

обновено на 17.12.18 в 09:24