В Радио Пловдив "Недко Христов и приятели" в обща изложба в памет на художника

| обновено на 15.07.14 в 13:12

Изложба “Недко Христов и приятели” ще бъде открита на 3 юли от 18 ч. в Културния център на Радио Пловдив. Експозицията съдържа 4 картини на напусналия ни преждевременно Недко Христов и творби на неговите приятели от Дружеството на пловдивските художници – Снежана Фурнаджиева, Светлана Христова, Маргарита Джарова, Иван Чакъров, Христо Жеков, Борис Богданов, Николай Рогачев и др.

Картините на Недко Христов са предоставени от частни колекционери.

Недко Христов





Художникът ни напусна в навечерието на 50-ата си годишнина след фатален инфаркт на 27 май и беше погребан в родното си село Равда. Творческия си път той прекара в Пловдив и в последните години беше член на Управителния съвет на дружеството на пловдивските художници.

„Изложбата е един жест към Недко и творчеството му и е начин да се простим с него” – сподели Снежана Фурнаджиева – председател на управителния съвет.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Още от категорията

Александрина Милчева пее на благотворителен концерт в Радио Шумен

Благотворителен концерт "Български сърца" ще се проведе на 14-и септември от 18.00 часа в Арт салон Студио 3 на Радио Шумен. Той ще бъде със специалното участие на световноизвестната оперна певица Александрина Милчева , която прекарва детството си в Шумен. Освен нея в концерта ще участват и ученичките й Нелия Кравченко – бесарабска българка от..

публикувано на 08.09.14 в 13:33
Пороен дъжд се изсипа над Берковица, 23 юли 2014 година

Пороен дъжд се изсипа над Берковица

Дъждът повдигна и разруши на места асфалтовата настилка, шахтите извираха като гейзери, наводнени са приземни етажи, дворове, зелени площи. Според заместник кмета на Берковица Радослав Найденов водната стихия е била около 50 литра на квадратен метър за час. Има нанесени щети по общинската инфраструктура,  хотели, магазини и частни домове. Комисия..

публикувано на 23.07.14 в 20:41

МНОГОБРОЙНИТЕ ПОЧИТАТЕЛИ НА БЪЛГАРСКОТО НАРОДНО ТВОРЧЕСТВО ПЯХА И ТАНЦУВАХА С ОРКЕСТЪРА ЗА НАРОДНА МУЗИКА НА БНР В ШУМЕН

Отзвучаха и последните изсвирени акорди от най-добрите инструменталисти и солисти на  Оркестъра за народна музика на БНР . Под палката на  Димитър Христов  и със сценичното партньорство на  Янка Рупкина, Володя Стоянов и Валерия Момчилова  за шуменци прозвучаха композиции от различните фолклорни региони на България. С тържественото слово на кмета на..

публикувано на 15.07.14 в 15:14

80 г. БНР - КОНЦЕРТ НА ОРКЕСТЪРА ЗА НАРОДНА МУЗИКА НА БНР В ШУМЕН

Празнувайте с нас 80 г. Българско национално радио Заповядайте на 13 юли от 18.00 ч. в Градската градина на Шумен и нека заедно празнуваме  с Оркестъра за народна музика на БНР и диригент Димитър Христов и специалните гости Янка Рупкина, Валерия Момчилова и Володя Стоянов. Вход свободен! 13.07.2014..

публикувано на 07.07.14 в 09:39
Лина Борджиева

Представяне на две книги на Лина Борджиева в Радио Шумен на 26.06.2014 г.

Във връзка с честването на 80-годишнината на БНР, Радио Шумен организира представянето пред шуменска публика на две от книгите на Лина Борджиева на 26.06.2014 г. Изданията ще бъдат коментирани от литературния критик Иван Карадочев и председателя на Дружеството на писателите в Шумен Антонин Горчев. Авторката Лина Борджиева е член на Съюза на българските..

публикувано на 24.06.14 в 15:47

Световноизвестната оперна певица Александрина Милчева отлага благотворителния си концерт в Радио Шумен по здравословни причини

Световноизвестната оперна певица Александрина Милчева отлага благотворителния си концерт в Радио Шумен по здравословни причини. Това съобщи тя днес. Милчева трябваше да пее в събота от 18.00 часа в студио 3 на Радио Шумен, като със средствата от концерта на гости в България щяха да дойдат деца от бесарабското село Кулевча.  Концертът се отлага за..

публикувано на 24.06.14 в 09:13
Ντραγκομίρ Στόινεφ

Συνεχίζεται η επίσκεψη του υπ. Οικονομίας και ενέργειας στην Λ.Δ. της Κίνας

Κατά την συνάντηση του κ Ντραγκομίρ Στόινεφ, υπουργού Οικονομίας και Ενέργειας, με τον υπ. Εμπορίου της Λ.Δ. της Κίνας κ Γκάο Χουτσάν, στην πόλη Νίμπο, οι δυο υπουργοί συμφώνησαν ότι οι εμπορικές ανταλλαγές των δυο χωρών, οι οποίες ανέρχονται στο ποσό των 1.884 δις USD, δεν βρίσκονται σε ικανοποιητικό επίπεδο. Ο κ Στόινεφ υπογράμμισε ότι η Κυβέρνηση..

публикувано на 07.06.14 в 15:58