От ляво надясно: Кремена Данева, Неда Велкова, Евелина Стоянова

Отличиха Радио Пловдив със "Сирак Скитник" за журналистика

Информационният екип - репортерите на Радио Пловдив тържествуваха с наградата на Българското националнло радио за журналистика - "Сирак Скитник". Заедно с нас високият приз споделя и  екипът на БНР за съвместното отразяване на опустошителните..

обновено на 06.03.23 в 11:41

Поетът Георги Ганев с авторски рецитал - премиера в Радио Пловдив

Пловдивчани и гости на града ни, наш поет иска любовта ви! Автор на девет издадени поетични книги, Георги Ганев написва десетата буквално за десет дни. В софийската болница „Токуда”, където преживява животоспасяваща операция от рак, за периода от 21-и..

публикувано на 24.02.23 в 09:44
Водещата на шоуто Стефи Стаменова

"Снимката на нощта" с дебют в ефира на Радио Пловдив

"Снимката на нощта" се завръща в ефир с дебюта си в програмата на Радио Пловдив. Това ще се случи тази неделя, 05 февруари, от 18.00 часа. Добре познатото от близкото минало предаване „Снимката на нощта“ е авторско развлекателно шоу на  Стефи Стаменова –..

обновено на 05.02.23 в 14:09

Репортерите на Радио Пловдив и Пламен Асенов с номинации за "Сирак Скитник"

На 25 януари Българското национално радио ще отбележи 88 години от своето създаване. На тази дата през 1935 година министър-председателят Пенчо Златев изпраща до цар Борис III за утвърждаване Наредбата-закон за радиото, която царят одобрява с указ на..

обновено на 25.01.23 в 18:52

Клавирен концерт "Музикален диалог" в Първо студио на Радио Пловдив

Камерен концерт „Музикални диалози“ ще се състои в Първо студио на Радио Пловдив на 26 януари, четвъртък, от 18 часа. Организатор на събитието е Генералното консулство на Република Турция в Пловдив.   Лейля Байрамогуларъ , флейта и Байрам..

публикувано на 26.01.23 в 08:05

Щастлива Нова година от Радио Пловдив!

Топли и уютни празнични дни на всички наши слушатели, читатели и приятели! Светлина в душите, радост в сърцата, много щастливи мигове със семейството и приятелите и разбира се ... прекрасни подаръци! Честито Рождество Христово и Щастлива Нова година на..

обновено на 01.01.23 в 01:09

Среща със Светозар Гледачев в Първо студио на Радио Пловдив

Икономическият анализатор Светозар Гледачев се среща с пловдивчани в Първо студио на Радио Пловдив. На нея той ще представи лекция на тема „Доходи, инфлация, бъдеща криза. Какво ни чака през 2023 година“.  По време на срещата ще бъдат представени..

обновено на 19.12.22 в 08:58

Людмила Сугарева представя „Градежи на духа“ в Радио Пловдив

В Първо студио на Радио Плодив тази вечер авторът и водещ на предаването „Срещи“ по радио Пловдив Людмила Сугарева представя два диска с избрани интервюта, правени през годините.  В селекцията са разговори с Георги Господинов, проф. Александър..

публикувано на 14.12.22 в 17:00

Коледна изложба в Радио Пловдив събира пари за ремонт на новия дом на ДПХ

Коледна благотворителна изложба „За да ни има“ се открива в Културния център на Радио Пловдив. Това е инициатива на Дружеството на пловдивските художници.  Куратор на изложбата е председателят на дружеството Снежана Фурнаджиева, която съобщи, че..

обновено на 09.12.22 в 06:32

Радио Пловдив - домакин на 25-ия рожден ден на списание "Страница"

С празнична вечер на 2 декември  от 18 часа в Първо студио на Радио Пловдив ще бъде отбелязана 25-тата годишнина от създаването на списание „Страница“.  Националното литературно издание излиза от 1997 г. в гр. Пловдив с периодичност..

обновено на 02.12.22 в 06:45