"България без цензура" номинира Николай Бареков за премиер

Снимка: БГНЕС

Николай Бареков беше номиниран за министър-председател от "България без цензура". На парламентарните избори той ще застане начело на листите във Варна и Пловдив. Партията приема идеята за коалиция със Съюза на свободните демократи и Българския демократичен съюз "Радикали". Всички номинации през общини и региони, ще стигнат до Изпълнителния съвет на "България без цензура" и до Коалиционния съвет. Няма да работят договорки като от времето на Тройната коалиция, заяви лидерът Николай Бареков. Окончателният вариант на листите ще бъде готов до 30 август, когато ще се състои втория национален конгрес на партията.

На 30-ти август освен програмата, освен моята кандидатура за премиер, аз ще предложа на конгреса и цялостен състав на проектокабинет, с който смятам да управлявам България, но в него вече ще има имена и на коалиционни партньори, а защо не и имена на хора, които не са част нито от партията, нито от коалицията. Понеже темата за банковата система е много актуална, това, което аз ще искам, е да се предприемат крути законови мерки за стабилизиране на банковата система в България. И очаквам предложения, с които аз като европейски депутат да изляза в Европейския парламент, преди да ми е свършил краткия мандат, който ще карам там. След като една банка се е сринала, след като излиза премиер, министър на вътрешните работи и финансов министър да обяснят, че това не е било банка, ами финансова пирамида, значи има проблем в системата. Мандат на това ръководство на БНБ приключи с фалита на КТБ. Те нямат вече моралното право да стоят там, каза Бареков.

Лидерът на "България без цензура" отрече, че шоуто му, под същото име, е финансирано от Цветан Василев. Борисов обясни дали ще подаде оставка като евродепутат, ако името му бъде замесено в скандала с източването на Корпоративна търговска банка.

Каква оставка да подавам? Първо, името ми не е замесено в този скандал. Замесени са имената на ГЕРБ и ДПС, и на БСП. Така че с глупавите въпрос дотук.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Още от категорията
Водещата на „Неделя 150“ Диана Янкулова

Гледайте и слушайте „Неделя 150“

Гледайте и слушайте „Неделя 150“ с водещ Диана Янкулова във Фейсбук страницата на БНР и във Фейсбук страницата на „Хоризонт“ . 10.00 ч. - Интервю с проф. Стефка Стоева - председател на ЦИК. 10.30 ч. - Интервю с Валентин Михов - член на Изпълкома на Българския футболен съюз (БФС) в оставка. 11.15 ч. - Интервю със Сергей..

обновено на 20.10.19 в 12:23

Мъж от Килифарево на съд заради разпространение на порно с деца

Районната прокуратура във Велико Търново внесе в съда обвинителен акт срещу 38-годишен мъж от град Килифарево за държане и разпространение на порнографски материали с участие на деца. Законът предвижда лишаване от свобода до 6 години. Според обвинението мъжът е държал на външен харддиск и в два преносими компютъра общо 8344 снимки и видеоклипове с..

публикувано на 09.04.19 в 17:19

Ръст на китайските акции след решение на Тръмп да отложи крайния срок за сделка с Пекин

Китайските борсови индекси нараснаха с над 5% по време на търговията в понеделник, следвайки решението на президента на САЩ Доналд Тръмп да отложи крайния срок 1-ви март за повишаване на митата върху вноса на стоки от Китай за 200 млрд. долара от 10% на 25%, визирайки "значителен прогрес" по време на проведените през миналата седмица търговски..

публикувано на 25.02.19 в 10:07

Еврото стана на 20 години

Еврото става на 20 години. Единната европейска валута започва да замества европейската валутна единица екю точно преди две десетилетия, но влиза в обращение през 2002 г. Подготовката на монетите и банкнотите започва много по-рано, а основите на общата европейска валута са поставени още с Римския договор. По-късно в договора от Маастрихт..

публикувано на 01.01.19 в 06:45

БДЖ осигурява допълнително 15 400 места във влаковете по основните направления

От 21-ви декември до 2-ри януари включително „БДЖ-Пътнически превози” осигурява 15 400 допълнителни места за предстоящите Коледни и Новогодишни празници. Добавят се допълнителни вагони във влаковете по основните направления в страната. От БДЖ напомнят, че при купуване на билети за отиване и връщане, могат да ползват отстъпки от 10 % до 30 % от..

публикувано на 20.12.18 в 16:50

Безплатни експертни услуги за овцевъди и козевъди в 13 области

Овцевъдите и козевъдите от 13 области в страната от началото на идната година ще може да ползват безплатни административни, експертни и счетоводни услуги в административни офиси, които създава Националната овцевъдна и козевъдна асоциация. Първият офис ще заработи във Велико Търново. В центровете животновъдите ще получават помощ при попълване..

публикувано на 20.12.18 в 14:16

Между 200 и 300 мигранти се опитаха да нахлуят в парижкия театър "Комеди франсез"

Между 200 и 300 мигранти, искащи убежище във Франция, са опитали снощи да нахлуят в парижкия театър "Комеди франсез", за да окажат натиск за регулиране на ситуацията им. Докато на сцената на "Комеди Франсез" върви пиесата "Лукреция Борджия" от Виктор Юго, пред входа на прочутия театър в центъра на Париж мигранти от Африка играят друг..

обновено на 17.12.18 в 09:24