Преглед на печата

Снимка: БГНЕС

Воден апокалипсис връхлетя Южното Черноморие месец след потопа на север, е водещата тема за Телеграф. Излезлите от коритата си реки Ропотамо и Дяволска заляха всички подстъпи към Южното Черноморие; 70 хотела, заведения и къщи останаха под вода в Приморско, допълва изданието.

Пред 24 часа кметът на Приморско Димитър Германов заявява, че ще търси помощ от държавата за справяне с щетите от наводенията. По думите му има активизирани свлачища и затруднения в транспортните връзки.

Възстановено е електрозахранването на населените места  в Ловешко, където е имало аварии заради бурята, връхлетяла региона във вторник вечерта, отбелязва Новинар, като цитира Българското национално радио. В Ловеч са наводнени няколко сгради, но няма сериозни щети и пострадали хора.

Отварят тайните на Корпоративна търговска банка, пише на първа страница Труд. На 9-и юли Софийският районен съд е разрешл разкриване на банковата тайна за сметки в КТБ по искане на прокуратуата, която разследва подуправителя на Българската народна банка Цветан Гунев, уточнява вестникът. 

Обявените за липсващи кредитни досиета от Корпоративна търговска банка не са изчезнали, те се намират в Банката, съобщи Българското национално радио, като се позова на прокуратурата, пише Дума. От държавното обвинение уточняват, че кредитните досиета не са били попълнени по надлежния ред - липсвали някои задължителни данни за обезпечението на заемите.

Мандатоносителят БСП бламира правителството за едно от малкото консенсусни решения между политическите партии - за актуализация на държавния бюджет, коментира Сега. На извънредно заседание на три парламентарни комисии социалистите изненадващо обявиха, че са готови да подкрепят актуализация на бюджета на Националната здравноосигурителна каса, но не и другите промени, продиктувани главно от кризата с Корпоративна търговска банка.

ГЕРБ, от своя страна, обяви, че напуска парламента, ако управялващите не планират още 7 млрд. лв. разходи в държавния бюджет до края на годината, отбелязва Преса.

Най-вероятно от ГЕРБ ще обвържат актуализацията на бюджета с това дали да се спасят всички влогове в КТБ или само гарантираните, прогнозира Капитал Дейли.

Държавен фонд "Земеделие" развърза кесията, още в първия ден от встъпването в длъжност на новия шеф Атанас Добрев, пише Земя. Добрев е наредил да се изплатят на земеделските производители 6 млн. и 500 хил. лв., най- голямата част от които - по Програмата за развитие на селските райони.

Местата в Европейската комисия да се разпределят на квотен принцип - за това са се разбрали председателят на ПЕС Сергей Станишев и новият шеф на комисията от редиците на ЕНП Жан-Клод Юнкер, съобщава Монитор. Подкрепата на ПЕС за избора на Юнкер била предварително договорена. В замяна на нея Станишев се бил споразумял част от еврокомисарите да са от социалистическото семейство.

Остров Адата на р. Марица става първият частен остров в България, отбелязва Стандарт. Това се случи, след като наследниците на пловдивския банкер Константин Хаджикалчев спечелиха дългогодишен спор с държавата.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Още от категорията
Водещата на „Неделя 150“ Диана Янкулова

Гледайте и слушайте „Неделя 150“

Гледайте и слушайте „Неделя 150“ с водещ Диана Янкулова във Фейсбук страницата на БНР и във Фейсбук страницата на „Хоризонт“ . 10.00 ч. - Интервю с проф. Стефка Стоева - председател на ЦИК. 10.30 ч. - Интервю с Валентин Михов - член на Изпълкома на Българския футболен съюз (БФС) в оставка. 11.15 ч. - Интервю със Сергей..

обновено на 20.10.19 в 12:23

Мъж от Килифарево на съд заради разпространение на порно с деца

Районната прокуратура във Велико Търново внесе в съда обвинителен акт срещу 38-годишен мъж от град Килифарево за държане и разпространение на порнографски материали с участие на деца. Законът предвижда лишаване от свобода до 6 години. Според обвинението мъжът е държал на външен харддиск и в два преносими компютъра общо 8344 снимки и видеоклипове с..

публикувано на 09.04.19 в 17:19

Ръст на китайските акции след решение на Тръмп да отложи крайния срок за сделка с Пекин

Китайските борсови индекси нараснаха с над 5% по време на търговията в понеделник, следвайки решението на президента на САЩ Доналд Тръмп да отложи крайния срок 1-ви март за повишаване на митата върху вноса на стоки от Китай за 200 млрд. долара от 10% на 25%, визирайки "значителен прогрес" по време на проведените през миналата седмица търговски..

публикувано на 25.02.19 в 10:07

Еврото стана на 20 години

Еврото става на 20 години. Единната европейска валута започва да замества европейската валутна единица екю точно преди две десетилетия, но влиза в обращение през 2002 г. Подготовката на монетите и банкнотите започва много по-рано, а основите на общата европейска валута са поставени още с Римския договор. По-късно в договора от Маастрихт..

публикувано на 01.01.19 в 06:45

БДЖ осигурява допълнително 15 400 места във влаковете по основните направления

От 21-ви декември до 2-ри януари включително „БДЖ-Пътнически превози” осигурява 15 400 допълнителни места за предстоящите Коледни и Новогодишни празници. Добавят се допълнителни вагони във влаковете по основните направления в страната. От БДЖ напомнят, че при купуване на билети за отиване и връщане, могат да ползват отстъпки от 10 % до 30 % от..

публикувано на 20.12.18 в 16:50

Безплатни експертни услуги за овцевъди и козевъди в 13 области

Овцевъдите и козевъдите от 13 области в страната от началото на идната година ще може да ползват безплатни административни, експертни и счетоводни услуги в административни офиси, които създава Националната овцевъдна и козевъдна асоциация. Първият офис ще заработи във Велико Търново. В центровете животновъдите ще получават помощ при попълване..

публикувано на 20.12.18 в 14:16

Между 200 и 300 мигранти се опитаха да нахлуят в парижкия театър "Комеди франсез"

Между 200 и 300 мигранти, искащи убежище във Франция, са опитали снощи да нахлуят в парижкия театър "Комеди франсез", за да окажат натиск за регулиране на ситуацията им. Докато на сцената на "Комеди Франсез" върви пиесата "Лукреция Борджия" от Виктор Юго, пред входа на прочутия театър в центъра на Париж мигранти от Африка играят друг..

обновено на 17.12.18 в 09:24