Преглед на печата

Общите теми в днешните централни вестници са посветени на кризата в Украйна и на изявлението на президента Росен Плевнелиев по повод състава на служебния кабинет.

"Болница осъди Здравната каса за забавени плащания", съобщава на първа страница Сега и добавя прогнозата на Лекарския съюз, че подобни искове ще се превърнат в масова практика. В интервю за вестника проф. Гарабед Минасян от икономическия институт на БАН съобщава, че над 2 млрд. евро са изтекли от България за една година, в ръководството на БНБ има фигуранти, твърди той.

Труд избира за водеща тема проектонаредба на Министерството на здравеопазването, според която опасните психичноболни най-после ще бъдат вписани в регистър. Изданието помества анализ на тема кой ще е новият председател на Върховния касационен съд, като се споменават Румен Ненков, Ванухи Аракелян и още трима техни колеги.

Според Телеграф от ръководство "Въздушно движение" са знаели за градоносния облак над София, нанесъл огромни щети преди дни час и половина преди той да удари столицата. Метеоролозите от БАН също знаели, но и от двете места не са предупредили столичани.

Преса помества предупрежедението на БАН за нови градушки като водещо заглавие на първа страница, към което добавя предложените от лидера на ГЕРБ Бойко Борисов 4 стъпки за оздравяване на Корпоративна търговска банка. В интервю за Преса лидерът на "Атака" Волен Сидеров обещава да привлече избиратели с ляво мислене и добавя, че вече преговаря с леви партии с русофилска ориентация.

"Партии купуват имейли на кило" е водещото заглавие на Стандарт. Тези електронни адреси ще помогнат на партиите по време на предизборната агитация, става ясно от статията. Вестникът припомня и че днес трябва да стане ясна съдбата на БДЖ, предстоят преговори между ръководството на холдинга и представители на кредиторите в присъствието на вицепремиера Даниела Бобева.

Капитал дейли предупреждава "Земеделски евросубсидии за милиарди евро са под въпрос". Причина е неуспешният опит на земеделското министрество да избере сертифициращ орган.

И още нещо от Капитал дейли - разочароваща липса на напредък и смущаващи провали в борбата с корупцията и организираната престъпност и в съдебната реформа отчита Еврокомисията за нас.

Дума избира за първата си страница отказът на Първа градска болница в София да приеме припаднала пред сградата й възрастна жена.

Темата на днешния брой на 24 часа е посветена на киберпрестъпленията. Със зловреден код хакери блокират компютри, искат пари от името на МВР, а срещу откуп до 300 лева разкодират персоналния ви компютър или смартфон.

Монитор информира от първа страница "Автокъщите с промоция "градушка", очукана кола се продавала с хиляда лева по-евтино. И още една потребителска тема в днешния брой - "Пробутват ни отровни кремове от Швейцария и Русия", които причиняват трудно лечими инфекции.

Директорът на софийската зоологическа градина д-р Иван Иванов уверява в интервю за Новинар, че хората с домашни любимци живеят по-дълго и че това е научно доказано.





Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Още от категорията
Водещата на „Неделя 150“ Диана Янкулова

Гледайте и слушайте „Неделя 150“

Гледайте и слушайте „Неделя 150“ с водещ Диана Янкулова във Фейсбук страницата на БНР и във Фейсбук страницата на „Хоризонт“ . 10.00 ч. - Интервю с проф. Стефка Стоева - председател на ЦИК. 10.30 ч. - Интервю с Валентин Михов - член на Изпълкома на Българския футболен съюз (БФС) в оставка. 11.15 ч. - Интервю със Сергей..

обновено на 20.10.19 в 12:23

Мъж от Килифарево на съд заради разпространение на порно с деца

Районната прокуратура във Велико Търново внесе в съда обвинителен акт срещу 38-годишен мъж от град Килифарево за държане и разпространение на порнографски материали с участие на деца. Законът предвижда лишаване от свобода до 6 години. Според обвинението мъжът е държал на външен харддиск и в два преносими компютъра общо 8344 снимки и видеоклипове с..

публикувано на 09.04.19 в 17:19

Ръст на китайските акции след решение на Тръмп да отложи крайния срок за сделка с Пекин

Китайските борсови индекси нараснаха с над 5% по време на търговията в понеделник, следвайки решението на президента на САЩ Доналд Тръмп да отложи крайния срок 1-ви март за повишаване на митата върху вноса на стоки от Китай за 200 млрд. долара от 10% на 25%, визирайки "значителен прогрес" по време на проведените през миналата седмица търговски..

публикувано на 25.02.19 в 10:07

Еврото стана на 20 години

Еврото става на 20 години. Единната европейска валута започва да замества европейската валутна единица екю точно преди две десетилетия, но влиза в обращение през 2002 г. Подготовката на монетите и банкнотите започва много по-рано, а основите на общата европейска валута са поставени още с Римския договор. По-късно в договора от Маастрихт..

публикувано на 01.01.19 в 06:45

БДЖ осигурява допълнително 15 400 места във влаковете по основните направления

От 21-ви декември до 2-ри януари включително „БДЖ-Пътнически превози” осигурява 15 400 допълнителни места за предстоящите Коледни и Новогодишни празници. Добавят се допълнителни вагони във влаковете по основните направления в страната. От БДЖ напомнят, че при купуване на билети за отиване и връщане, могат да ползват отстъпки от 10 % до 30 % от..

публикувано на 20.12.18 в 16:50

Безплатни експертни услуги за овцевъди и козевъди в 13 области

Овцевъдите и козевъдите от 13 области в страната от началото на идната година ще може да ползват безплатни административни, експертни и счетоводни услуги в административни офиси, които създава Националната овцевъдна и козевъдна асоциация. Първият офис ще заработи във Велико Търново. В центровете животновъдите ще получават помощ при попълване..

публикувано на 20.12.18 в 14:16

Между 200 и 300 мигранти се опитаха да нахлуят в парижкия театър "Комеди франсез"

Между 200 и 300 мигранти, искащи убежище във Франция, са опитали снощи да нахлуят в парижкия театър "Комеди франсез", за да окажат натиск за регулиране на ситуацията им. Докато на сцената на "Комеди Франсез" върви пиесата "Лукреция Борджия" от Виктор Юго, пред входа на прочутия театър в центъра на Париж мигранти от Африка играят друг..

обновено на 17.12.18 в 09:24