Преглед на печата

Половината от днешните централни вестници пишат на първа страница за трагедията в град Мизия след невижданото у нас по мащаби наводнение. "Глад и жажда в Мизия", опашки за хляб след потопа, молят веригите за помощ, е водещото заглавие на "Стандарт". В интервю за изданието, Корнелия Нинова от БСП заявява, че дъждовете се събират като фуния в Мизия. "Телеграф" информира от първа страница "Местата за подслон се препълниха, Мизия плаче за хляб и лекарства". "24 часа" задава въпроса "Има ли климатично оръжие" под снимка от все още наводнения град, а "Труд" съобщава, че прокуратурата търси виновен за ада в Мизия. "Река Скът потопи хилади тонове зърно", добавя потемата "Земя".
"Труд" пише и за друг проблем, развълнувал обещственото мнение - убийството на ягуара Алонсо в така наречената зоологическа градина в Ловеч.  "Престъплението "Алонсо" е заглавието на разследването, което изданието е предприело. Установено е, че зоопаркът няма лиценз, а инцидентът със животното, което в цял свят е защитен вид, ще бъде разследван от прокуратурата.
Другата обща тема за днешните вестници е разпускането на 42-то Народно събрание. "Сега" акцентира, че депутатите са орязали със 17 на сто парите на министерствата, най-голям ще е ударът при МВР, здравното и регионалното ведомство. "Преса" интерпретира темата със заглавие на първа страница "БСП изостави вложителите в КТБ, след като ДПС предложи промени в бюджета",  водещото заглавие на "Капитал дейли" е "ДПС неуспешно опита нова поправка за КТБ", а според "Монитор" "ДПС поиска отваряне надосиетата КТБ, БСП се уплаши". Последният работен ден на парламента, в който беше актуализиран бюджета на Здравната каса, според "Стандарт" е "Здравей, море, сбогом - кворум!"
"Телеграф" поставя на челно място свое разследване за това как частни съдебни изпълнители работят срещу твърде високи хонорари за изземване надългове, образуват едно и също дело 30 пъти и искат 5 хиляди лева хонорар за дължими 115 лева.
Лятната отпуска на море, по нашенски, според "Новинар" е описан в репортаж от къмпинг "Оазис", където българи се пекат безплатно, но до река, пълна с фекалии, защото били изгонени от плажа, където трябвало да платят такси за чадъри и шезлонги от по 20 лева на ден.
В интервю за "Дума", бившият депутат от НДСВ Борислав Цеков, председател на института за модерна политика, заявява, че професор Георги Близнашки, сочен за служебен премиер на правителството, което по-късно днес президентът ще обяви, не е управлявал дори вестникарска будка. "Служебният кабинет може да опорочи изборите, като започне да приглася на предизобрната пропаганда на ГЕРБ", прогнозира Цеков.
"24 часа" излиза с информация с огромни букви на първа страница, според която "Хоризонт" е на първо място по доверие сред радиостанциите и събира 23 на сто от гласовете на анкетираните в проучване на институт "Отворено общество" от началото на юли.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Още от категорията
Водещата на „Неделя 150“ Диана Янкулова

Гледайте и слушайте „Неделя 150“

Гледайте и слушайте „Неделя 150“ с водещ Диана Янкулова във Фейсбук страницата на БНР и във Фейсбук страницата на „Хоризонт“ . 10.00 ч. - Интервю с проф. Стефка Стоева - председател на ЦИК. 10.30 ч. - Интервю с Валентин Михов - член на Изпълкома на Българския футболен съюз (БФС) в оставка. 11.15 ч. - Интервю със Сергей..

обновено на 20.10.19 в 12:23

Мъж от Килифарево на съд заради разпространение на порно с деца

Районната прокуратура във Велико Търново внесе в съда обвинителен акт срещу 38-годишен мъж от град Килифарево за държане и разпространение на порнографски материали с участие на деца. Законът предвижда лишаване от свобода до 6 години. Според обвинението мъжът е държал на външен харддиск и в два преносими компютъра общо 8344 снимки и видеоклипове с..

публикувано на 09.04.19 в 17:19

Ръст на китайските акции след решение на Тръмп да отложи крайния срок за сделка с Пекин

Китайските борсови индекси нараснаха с над 5% по време на търговията в понеделник, следвайки решението на президента на САЩ Доналд Тръмп да отложи крайния срок 1-ви март за повишаване на митата върху вноса на стоки от Китай за 200 млрд. долара от 10% на 25%, визирайки "значителен прогрес" по време на проведените през миналата седмица търговски..

публикувано на 25.02.19 в 10:07

Еврото стана на 20 години

Еврото става на 20 години. Единната европейска валута започва да замества европейската валутна единица екю точно преди две десетилетия, но влиза в обращение през 2002 г. Подготовката на монетите и банкнотите започва много по-рано, а основите на общата европейска валута са поставени още с Римския договор. По-късно в договора от Маастрихт..

публикувано на 01.01.19 в 06:45

БДЖ осигурява допълнително 15 400 места във влаковете по основните направления

От 21-ви декември до 2-ри януари включително „БДЖ-Пътнически превози” осигурява 15 400 допълнителни места за предстоящите Коледни и Новогодишни празници. Добавят се допълнителни вагони във влаковете по основните направления в страната. От БДЖ напомнят, че при купуване на билети за отиване и връщане, могат да ползват отстъпки от 10 % до 30 % от..

публикувано на 20.12.18 в 16:50

Безплатни експертни услуги за овцевъди и козевъди в 13 области

Овцевъдите и козевъдите от 13 области в страната от началото на идната година ще може да ползват безплатни административни, експертни и счетоводни услуги в административни офиси, които създава Националната овцевъдна и козевъдна асоциация. Първият офис ще заработи във Велико Търново. В центровете животновъдите ще получават помощ при попълване..

публикувано на 20.12.18 в 14:16

Между 200 и 300 мигранти се опитаха да нахлуят в парижкия театър "Комеди франсез"

Между 200 и 300 мигранти, искащи убежище във Франция, са опитали снощи да нахлуят в парижкия театър "Комеди франсез", за да окажат натиск за регулиране на ситуацията им. Докато на сцената на "Комеди Франсез" върви пиесата "Лукреция Борджия" от Виктор Юго, пред входа на прочутия театър в центъра на Париж мигранти от Африка играят друг..

обновено на 17.12.18 в 09:24