Йордан Христосков: Още 3 дни ще продължи отводняването в Мизия

Снимка: Светослав Цветанов


До три дни залетите в Мизия квартали ще бъдат напълно отводнени, потвърди визцепремиерът Йордан Христосков, който заедно с министъра на вътрешните работи Йордан Бакалов посети бедстващата община. Подготвя се изграждането на фургонно селище, в което ще бъдат настанени стотиците хора, останали без дом от бедствието.

Още три дни ще продължи отводняването на засегнатите къщи, дворове и улици в Мизия. Това докладваха от кризисния щаб в града на вицепремиера Йордан Христосков и министъра на вътрешните работи Йордан Бакалов. При срещата им с пострадалите от наводнението, които от дни са евакуирани в детската градина в града, стана ясно, че се подготвя изграждането на фургонно селище, в което могат да бъдат настанени. Освен фургони за живеене, то ще има и необходимите санитарни  помещения.

Дезинфекцията и цялостното почистване на засегнатите квартали ще започне след окончателното отводняване на бедстващия град.

Вицепремиерът Йордан Христосков каза, че се отпускат допълнителни бройки на заети по социалните програми, в които да се включат в почистването. Той препоръча те да работят на три смени по четири часа, за да се ускори възстановяването.

Вътрешният министър съобщи, че язовирите по поречието на река Скът ще се охраняват от полицаи, за да се следи има ли безконтролно изпускане. В отговор на настояването на пострадалите от бедствието да се изяснят причините за наводнението, Йордан Бакалов посочи, че има разследване и се събират доказателства. Той каза още, че паспортната служба ще подпомогне хората, чийто лични документи бяха загубени при наводнението, бързо да получат нови.

Подробности чуйте в звуковия файл.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Свързани новини

Служебните министри на социалната политика и на вътрешните работи заминаха за Мизия

В шестия ден след наводнението в Мизия продължава отводняването. Водата все още е с високо равнище, трудно се оттича от  наводнената инфраструктурата, дворовете и къщите, както и от заблатените места. Много от пострадалите от бедствието се опасяват, че няма..

обновено на 07.08.14 в 10:38

Министър Христосков: Ще организираме работата на социалните служби, за да се обработят веднага молбите за помощ за бедстващите хора

Вицепремиерът и министър на труда и социалната политика Йордан Христосков и министърът на вътрешните работи Йордан Бакалов ще посетят бедстващите райони в област Враца. С министър Бакалов искаме на място да се уверим каква е ситуацията, да дадем кураж..

публикувано на 07.08.14 в 08:09
Още от категорията
Водещата на „Неделя 150“ Диана Янкулова

Гледайте и слушайте „Неделя 150“

Гледайте и слушайте „Неделя 150“ с водещ Диана Янкулова във Фейсбук страницата на БНР и във Фейсбук страницата на „Хоризонт“ . 10.00 ч. - Интервю с проф. Стефка Стоева - председател на ЦИК. 10.30 ч. - Интервю с Валентин Михов..

обновено на 20.10.19 в 12:23

Мъж от Килифарево на съд заради разпространение на порно с деца

Районната прокуратура във Велико Търново внесе в съда обвинителен акт срещу 38-годишен мъж от град Килифарево за държане и разпространение на порнографски материали с участие на деца. Законът предвижда лишаване от свобода до 6 години. Според..

публикувано на 09.04.19 в 17:19

Ръст на китайските акции след решение на Тръмп да отложи крайния срок за сделка с Пекин

Китайските борсови индекси нараснаха с над 5% по време на търговията в понеделник, следвайки решението на президента на САЩ Доналд Тръмп да отложи крайния срок 1-ви март за повишаване на митата върху вноса на стоки от Китай за 200 млрд. долара от..

публикувано на 25.02.19 в 10:07

Еврото стана на 20 години

Еврото става на 20 години. Единната европейска валута започва да замества европейската валутна единица екю точно преди две десетилетия, но влиза в обращение през 2002 г. Подготовката на монетите и банкнотите започва много по-рано, а основите на..

публикувано на 01.01.19 в 06:45

БДЖ осигурява допълнително 15 400 места във влаковете по основните направления

От 21-ви декември до 2-ри януари включително „БДЖ-Пътнически превози” осигурява 15 400 допълнителни места за предстоящите Коледни и Новогодишни празници. Добавят се допълнителни вагони във влаковете по основните направления в страната. От БДЖ напомнят,..

публикувано на 20.12.18 в 16:50

Безплатни експертни услуги за овцевъди и козевъди в 13 области

Овцевъдите и козевъдите от 13 области в страната от началото на идната година ще може да ползват безплатни административни, експертни и счетоводни услуги в административни офиси, които създава Националната овцевъдна и козевъдна асоциация. Първият..

публикувано на 20.12.18 в 14:16

Между 200 и 300 мигранти се опитаха да нахлуят в парижкия театър "Комеди франсез"

Между 200 и 300 мигранти, искащи убежище във Франция, са опитали снощи да нахлуят в парижкия театър "Комеди франсез", за да окажат натиск за регулиране на ситуацията им. Докато на сцената на "Комеди Франсез" върви пиесата "Лукреция Борджия" от..

обновено на 17.12.18 в 09:24