Фотоизложба на Борис Ковачев в галерия "Пловдив"

В галерия „Пловдив” се открива фотографска изложба на Борис Ковачев. Тя е под надслов: „Градски пейзажи в Принтони и Гум-Бихромат”. 

Във фотографиите са закодирани размисли на автора за монументалността на градската среда и за присъствието или отсъствието на човека-модел в нея. 

Фотосите са с графичен вид, присъщ на класическия благороден бихроматен процес. Всеки пейзаж е представен от дует принтон/бихромат – различни и/или сходими както „град“ и „пейзаж“.

Борис Ковачев, който е  зъботехник по професия, започва да се занимава активно с фотография преди 5 години първо с документиране и анализ на клинични случаи, и за многобройните си авторски научни публикации  в престижни специализирани издания в България и по света. 

Тази година той завършва двусеместърната си специализация по Фотография в Академията за Музикално, Танцово и Изобразително Изкуство в Пловдив.  

През изминалите 5 години Борис Ковачев твори в областта на художествената фотография и като създател на запомнящи се авторски проекти – както самостоятелни, така и съвместни. 





Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Още от категорията

Обвиненият за убийството на рейнджърката остава в ареста

Състав на Пловдивския окръжен съд остави за постоянно в ареста Светослав Каменов, който бе задържан за убийството на рейнджърката от карловската бригада Десислава Стоянова. Прокуратурата поиска  и получи най-тежката мярка. Светослав Каменов бе заловен на 7 декември край родното му село Зверино в Северна България. Убийството на..

обновено на 10.12.18 в 18:06

Не знам как татул е попаднал в спанака, не подозирам умисъл

Все още нямам логично обяснение как листа от татул са попаднали в пакетите със спанак, заяви за Радио Пловдив земеделският производител от Злати трап Ивайло Малджански, чиято продукция бе спряна от пазара заради откритите стръкове от отровния плевел. По думите му вчера лично той и инспектори от БАБХ са прегледали продукцията на полето и склада,..

обновено на 08.11.18 в 17:17

Световни звезди идват в Пловдив за четвъртия Джаз фестивал

От днес започва четвъртият Джаз фестивал в Пловдив, който до 3-ти ноември се провежда в Градския дом на културата.  Джемсешъни и съпътстващи събития  ще има и в BeeBop Café.  Носителката на „Грами“ бразилската певица  и пианистка Елиане Елиас открива феста тази вечер. Сред акцентите ще бъде новият ѝ албум с музика от бродуейския мюзикъл „Човекът..

обновено на 31.10.18 в 16:21

В Пещера откриват санираната сграда на общината и спортни площадки

Председателят на ПГ на ГЕРБ Цветан Цветанов ще открие предиобед санираната сграда на общинската администрация в община Пещера и многофункционална спортна площадка на открито в ОУ “П.Р.Славейков“ в гр. Пещера. Проектът за саниране е на обща стойност 677 763 лв. от ОП „Региони в растеж“. В рамките на тези средства  е топлоизолирана  сградата на..

публикувано на 30.10.18 в 08:00

Смолян има нов символ

Смолян има нова табела, която ще посреща гостите на града. Тя е поставена до храм „Свети Висарион Смоленски“ от общинската администрация.  Табелата е изработена по идея на кмета Николай Мелемов и е посветена на предстоящия празник на Смолян и 106 години от Освобождението на Родопите. Буквите на надписа са разноцветни, а една от тях символично..

обновено на 19.10.18 в 15:23

Събарят Партийния дом и строят Дом на операта

С 27 гласа „за” Общинският съвет в Пловдив взе решение на мястото на Партийния дом да се изгради Дом за операта, но едва след като се построи нова сграда, в която да се настанят държавните и общински служби. Против гласуваха 15 съветници.  Това не означава, че бутаме Партийния дом , заяви пловдивският кмет Иван Тотев след гласуване в..

публикувано на 02.08.18 в 13:06

Съдът даде зелена светлина за строежа на втори Гребен канал в Пловдив

Върховният административен съд отхвърли като неоснователни жалбите на екологичните организации, които досега спираха изграждането на Втори гребен канал в Пловдив. Решението на последната инстанция от 24-ти юли е окончателно. Така магистратите оставят в сила решението на Пловдивския административен съд и осъждат сдруженията  „Граждански контрол..

обновено на 25.07.18 в 17:43