Пиронкова на 1/4-финал без игра

Снимка: БГНЕС

Цветана Пиронкова  се класира без игра за четвъртфиналите на турнира Generali Ladies Linz с награден фонд $250 000 в Линц (Австрия), след като водачката в основната схема Южени Бушар се отказа поради контузия в лявото бедро преди началото на техния двубой.

На четвъртфиналите първата ни ракета ще се изправи срещу Карин Кнап, която също достигна до тази фаза след отказване на нейната противничка Магдалена Рибарикова при резултат 6-3 в полза на италианката. Това ще бъде трета среща между двете, а до момента Пиронкова има предимство от 2-0 победи - 6-0, 6-1 в Щутгарт през 2006 г. и 6-4, 6-3 на тазгодишния US Open.

Ако първата ни ракета успее да преодолее отново съпротивата на италианката, ще си осигури 9 113 евро от наградния фонд и 110 точки за световната ранглиста, които по всяка вероятност ще ѝ бъдат достатъчни за завръщане в Топ 40, а в опит да достигне до втория си WTA финал ще срещне Камила Джорджи или Марина Еракович.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Още от категорията

Хюи Фюри се закани на Кобрата и от Пловдив

"Един удар може да реши всичко. Очаквам битката с нетърпение. Кубрат е казал, че единственото ми предимство е, че знам английски? Ще видим какво ще говори, когато го фрасна по челюстта! Шансовете ми срещу Антъни Джошуа? Няколко дни вече повтарям, че аз съм най-младият от претендентите и аз съм бъдещето. Сега имам шанс и аз вярвам, че най-добрият ще..

публикувано на 22.10.18 в 17:33

Джерард Бътлър се разходи в Пловдив

Шотландският актьор Джерард Бътлър бе в Пловдив. Позитивен и отзивчив, той обядва в известен пловдивски ресторант и направи  страхотно шоу на перкусиите. Бътлър о бядва обилно с приятелите си от Ню Бояна – лаврак, скариди, калмари,  сьомга, агнешко, свински ребра, салати, брускети.  За десерт актьорът си е  поръчал огромна вкусна мелба...

обновено на 02.05.18 в 15:05

Ботев си върна Филип Филипов

Ботев (Пловдив) привлече трети нов футболист през зимната пауза. Седмица преди старта на пролетния дял от сезона договор с клуба подписа бившият бранител на "канарчетата" Филип Филипов, който през последните 18 месеца защитаваше цветовете на елитния кипърски тим Етникос (Акна). 29-годишният Филипов игра в Ботев в продължение на 3 години в периода 2013..

публикувано на 09.02.18 в 17:07

Локо привлече вратаря Росен Андонов

Вратарят  Росен Андонов подписа договор с Локомотив (Пловдив). Срокът на контракта е за три години. Росен Андонов е юноша на пловдивския Спартак. Роден е през 1994-а година. Състезавал се е за тимовете на Ботев (Пловдив), Верея (Стара Загора), Несебър. За последно е бил част от отбора на Оборище (Панагюрище).

публикувано на 28.12.17 в 13:14

Станимир Чолаков е първи в 3 етап на Обиколката на България

Станимир Чолаков спечели 3 етап от 66 Международна колоездачна обиколка на България с дължина 111 км от Свищов до Елена с време 2:33:38. Състезателят на КК "Хемус Униеро Тревиджано" бе с 3 секунди по-бърз от великобританеца Калъм Фъргюсън от "Катфорд Банкс" и с 47 секунди пред Станислав Башков от КК "Минск" (Беларус). Украинецът Сергей Лагути от КК..

публикувано на 06.09.17 в 10:29

Пиронкова започна успешно квалификациите в Сидни

Цветана Пиронкова започна успешно любимия си турнир в Сидни, където през 2014 спечели единствената титла в своята кариера. Поставената трета в квалификациите Цвети, победи румънката Патрисия Мария Тиг (№107 в света) със 7:6(4), 6:3. За българката това бе 16-а победа в последните ѝ 18 мача в Сидни. Целта ѝ ще бъде за трети път да достигне до..

публикувано на 06.01.17 в 10:08

България се отърва от резил, победи с 4:3 Люксембург

България стартира с трудна домакинска победа в квалификациите за Световното първенство в Русия през 2018 година. В първия си мач в група „А“ избраниците на селекционера Ивайло Петев победиха на стадион „Васил Левски“ Люксембург с 4:3. Гол на Александър Тонев в добавеното време на мача донесе успеха за тима на България пред 5 хиляди зрители. Двубоят..

публикувано на 07.09.16 в 10:16