СГС спря делото срещу Волен Сидеров

| обновено на 15.10.14 в 12:34
Снимка: БГНЕС

Софийският градски съд спря делото срещу лидера на "Атака" Волен Сидеров. То беше заведено заради инцидента на летище Варна от началото на годината. Сидеров обаче, е вече с депутатски имунитет.

Спирането на делото беше очаквано. Процедурата сега предвижда главният прокурор да поиска имунитета на Сидеров от 43-тото Народно събрание, а лидерът на "Атака" или да го даде доброволно, както вече веднаж направи, или по искането да се произнесат депутатите.

Защитникът на Сидеров Явор Нотев отказа да коментира бъдещи събития, но каза, че клиентът му има какво да каже по обвиненията в хулиганство и посегателство над полицай, заради което беше изпратен на съд. В краткия си коментар прокурор Зорница Таскова заяви, че стои зад тези обвинения, които е написала, но напомни, че имунитетът се иска от главния прокурор.

Според наша информация Сотир Цацаров ще поиска депутатския имунитет на Волен Сидеров непосредствено, след като бъде конституирано 43-тото Народно събрание.

Заради евродепутатска неприкосновеност в спряно състояние е и делото срещу Сергей Станишев. Как ще процедира днес съдът по казуса Волен Сидеров е важно не само за него, но и за колегата му по месторабота Цветан Цветанов, който има три дела в съдебна фаза.

Процесът започна с час закъснение заради поредния фалшив сигнал за бомба, който затвори Столичната съдебна палата за втори път в рамките на денонощие.

Адвокати коментираха, че това пречи на работата им и попитаха защо има охранителна система на Съдебната палата, след като не може да бъде гарантирано, че взривни устройства не могат да бъдат внасяни.





Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Още от категорията
Водещата на „Неделя 150“ Диана Янкулова

Гледайте и слушайте „Неделя 150“

Гледайте и слушайте „Неделя 150“ с водещ Диана Янкулова във Фейсбук страницата на БНР и във Фейсбук страницата на „Хоризонт“ . 10.00 ч. - Интервю с проф. Стефка Стоева - председател на ЦИК. 10.30 ч. - Интервю с Валентин Михов - член на Изпълкома на Българския футболен съюз (БФС) в оставка. 11.15 ч. - Интервю със Сергей..

обновено на 20.10.19 в 12:23

Мъж от Килифарево на съд заради разпространение на порно с деца

Районната прокуратура във Велико Търново внесе в съда обвинителен акт срещу 38-годишен мъж от град Килифарево за държане и разпространение на порнографски материали с участие на деца. Законът предвижда лишаване от свобода до 6 години. Според обвинението мъжът е държал на външен харддиск и в два преносими компютъра общо 8344 снимки и видеоклипове с..

публикувано на 09.04.19 в 17:19

Ръст на китайските акции след решение на Тръмп да отложи крайния срок за сделка с Пекин

Китайските борсови индекси нараснаха с над 5% по време на търговията в понеделник, следвайки решението на президента на САЩ Доналд Тръмп да отложи крайния срок 1-ви март за повишаване на митата върху вноса на стоки от Китай за 200 млрд. долара от 10% на 25%, визирайки "значителен прогрес" по време на проведените през миналата седмица търговски..

публикувано на 25.02.19 в 10:07

Еврото стана на 20 години

Еврото става на 20 години. Единната европейска валута започва да замества европейската валутна единица екю точно преди две десетилетия, но влиза в обращение през 2002 г. Подготовката на монетите и банкнотите започва много по-рано, а основите на общата европейска валута са поставени още с Римския договор. По-късно в договора от Маастрихт..

публикувано на 01.01.19 в 06:45

БДЖ осигурява допълнително 15 400 места във влаковете по основните направления

От 21-ви декември до 2-ри януари включително „БДЖ-Пътнически превози” осигурява 15 400 допълнителни места за предстоящите Коледни и Новогодишни празници. Добавят се допълнителни вагони във влаковете по основните направления в страната. От БДЖ напомнят, че при купуване на билети за отиване и връщане, могат да ползват отстъпки от 10 % до 30 % от..

публикувано на 20.12.18 в 16:50

Безплатни експертни услуги за овцевъди и козевъди в 13 области

Овцевъдите и козевъдите от 13 области в страната от началото на идната година ще може да ползват безплатни административни, експертни и счетоводни услуги в административни офиси, които създава Националната овцевъдна и козевъдна асоциация. Първият офис ще заработи във Велико Търново. В центровете животновъдите ще получават помощ при попълване..

публикувано на 20.12.18 в 14:16

Между 200 и 300 мигранти се опитаха да нахлуят в парижкия театър "Комеди франсез"

Между 200 и 300 мигранти, искащи убежище във Франция, са опитали снощи да нахлуят в парижкия театър "Комеди франсез", за да окажат натиск за регулиране на ситуацията им. Докато на сцената на "Комеди Франсез" върви пиесата "Лукреция Борджия" от Виктор Юго, пред входа на прочутия театър в центъра на Париж мигранти от Африка играят друг..

обновено на 17.12.18 в 09:24