Анна-Мария от IV помощно училище в София е била прегледана от гинеколози

Снимка: БГНЕС


Директорът на IV помощно училище в София Венета Ал-Шериф научи от екип на "Хоризонт", че председателят на Държавната агенция за закрила на детето ще й наложи финансова глоба заради случая с Анна-Мария. От днес Ал-Шериф е на работа и не е получавала констативен протокол нито от Министерството на образованието, нито от Държавната агенция за закрила на детето. Венета Ал-Шериф отхвърли твърденията, че децата в IV помощно училище се обучават в незащитена среда и са оставяни без надзор на педагогическия персонал.

Директорът на IV помощно училище се въздържа от коментар по случая с Анна-Мария, тъй като все още текат следствени действия. След като бъдат налице всички доклади, училището ще излезе с официално становище. По думите на директора, фактите не съвпадат с обвиненията. Училището работи по правила и средата е защитена за децата. Не е възможно външен човек да влезе в сградата на училището, показа проверка на "Хоризонт". Екипът ни се срещна с млада жена, която живее в съседство до училището:

"Имам четири деца. Като майка и родител не съм съгласна с тези непроверени информации, но ако има такъв случай, би трябвало да е с най-високо наказание". Не е виждала деца от помощното училище, които свободно да се разхождат в квартала. "Ако евентуално по някакъв начин се случи да излязат от училището, веднага персоналът идва, прибира ги, алармира полицията. Взимат се големи мерки за сигурност. Аз живея тук до училището. Абсолютно всичко, когато съм си вкъщи, ми е пред очите. Учителките изкарват учениците в градинката, когато е хубаво времето, но винаги е било под контрол".

Родителите на Анна-Мария, ученичката, за която тече разследване за сексуално посегателство, я заведоха на преглед в болница "Пирогов" по изискване на разследващите органи. Детето е било прегледано от екип гинеколози на Спешния център в присъствието на дознател и лекуващи лекари на Анна-Мария. 

Прегледът е с цел да се изготви медицинско изследване, което да установи дали е имало сексуално посегателство. Датата е била насрочена от разследващите органи. Заради следствената тайна родителите днес не дадоха информация какъв точно екип е направил прегледа и очакват по-късно да ги уведомят за резултатите. Заради това че момичето е с аутизъм, прегледът е бил изготвен под пълна упойка.

Родителите на Анна-Мария заявиха, че най-сетне институциите са се задействали, за да се търси истината, но едва след намесата на медиите. Според семейство Симеонови в училището вече се знае кой е посегнал на дъщеря им, но истината не се изнася от училищното ръководство. Майката продължава да чака писменото обяснение от училището кой е свалил бельото на Анна-Мария и защо тя го е намерила в училищното шкафче.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Още от категорията
Водещата на „Неделя 150“ Диана Янкулова

Гледайте и слушайте „Неделя 150“

Гледайте и слушайте „Неделя 150“ с водещ Диана Янкулова във Фейсбук страницата на БНР и във Фейсбук страницата на „Хоризонт“ . 10.00 ч. - Интервю с проф. Стефка Стоева - председател на ЦИК. 10.30 ч. - Интервю с Валентин Михов - член на Изпълкома на Българския футболен съюз (БФС) в оставка. 11.15 ч. - Интервю със Сергей..

обновено на 20.10.19 в 12:23

Мъж от Килифарево на съд заради разпространение на порно с деца

Районната прокуратура във Велико Търново внесе в съда обвинителен акт срещу 38-годишен мъж от град Килифарево за държане и разпространение на порнографски материали с участие на деца. Законът предвижда лишаване от свобода до 6 години. Според обвинението мъжът е държал на външен харддиск и в два преносими компютъра общо 8344 снимки и видеоклипове с..

публикувано на 09.04.19 в 17:19

Ръст на китайските акции след решение на Тръмп да отложи крайния срок за сделка с Пекин

Китайските борсови индекси нараснаха с над 5% по време на търговията в понеделник, следвайки решението на президента на САЩ Доналд Тръмп да отложи крайния срок 1-ви март за повишаване на митата върху вноса на стоки от Китай за 200 млрд. долара от 10% на 25%, визирайки "значителен прогрес" по време на проведените през миналата седмица търговски..

публикувано на 25.02.19 в 10:07

Еврото стана на 20 години

Еврото става на 20 години. Единната европейска валута започва да замества европейската валутна единица екю точно преди две десетилетия, но влиза в обращение през 2002 г. Подготовката на монетите и банкнотите започва много по-рано, а основите на общата европейска валута са поставени още с Римския договор. По-късно в договора от Маастрихт..

публикувано на 01.01.19 в 06:45

БДЖ осигурява допълнително 15 400 места във влаковете по основните направления

От 21-ви декември до 2-ри януари включително „БДЖ-Пътнически превози” осигурява 15 400 допълнителни места за предстоящите Коледни и Новогодишни празници. Добавят се допълнителни вагони във влаковете по основните направления в страната. От БДЖ напомнят, че при купуване на билети за отиване и връщане, могат да ползват отстъпки от 10 % до 30 % от..

публикувано на 20.12.18 в 16:50

Безплатни експертни услуги за овцевъди и козевъди в 13 области

Овцевъдите и козевъдите от 13 области в страната от началото на идната година ще може да ползват безплатни административни, експертни и счетоводни услуги в административни офиси, които създава Националната овцевъдна и козевъдна асоциация. Първият офис ще заработи във Велико Търново. В центровете животновъдите ще получават помощ при попълване..

публикувано на 20.12.18 в 14:16

Между 200 и 300 мигранти се опитаха да нахлуят в парижкия театър "Комеди франсез"

Между 200 и 300 мигранти, искащи убежище във Франция, са опитали снощи да нахлуят в парижкия театър "Комеди франсез", за да окажат натиск за регулиране на ситуацията им. Докато на сцената на "Комеди Франсез" върви пиесата "Лукреция Борджия" от Виктор Юго, пред входа на прочутия театър в центъра на Париж мигранти от Африка играят друг..

обновено на 17.12.18 в 09:24