Следващата седмица започва издаване на смъртни актове за загиналите при взрива в Горни Лом

Снимка: БГНЕС

Изтече двуседмичният срок за обжалване на решението на Районния съд в Белоградчик за издаване на смъртни актове на 15-те загинали при взрива в завода за боеприпаси до село Горни Лом. Следващата седмица близките на загиналите ще могат да ги получат в Община Чупрене.

От понеделник ще започне издаването на смъртните актове на 15-те загинали при взрива в завода за боеприпаси до село Горни Лом, съобщи Стефан Заин, главен специалист "Гражданска регистрация и административно обслужване" в община Чупрене.

Днес изтича, да видим кога ще получим потвърждението, че няма обжалване от наша страна във връзка с решението на Районния съд в Белоградчик. Почвам да ги издавам още щом получа потвържденията, каза Заин.

Смъртните актове на 15-те загинали ще бъдат издадени в най-кратък срок, увери Стефан Заин.

През следващата седмица абсолютно трябва да ги издам, за да могат хората да почнат да си вадят удостоверения за наследници, обясни Заин.

След издаването на удостоверенията за наследници ще може да започне изплащане на обезщетенията, които държавата и институциите отпуснаха на семействата на загиналите.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Свързани новини

Военните продължават да прочистват терена край завода в Горни Лом

Сапьори от военно формирование 28 880 - Белене продължават да оказват помощ за ликвидиране на последствията от взрива в завода за боеприпаси край с. Горни Лом, община Чупрене. Ръководител на специализираната инженерна група е капитан Минчо Минчев. Това..

публикувано на 30.10.14 в 14:21

Община Монтана предлага по 2000 лева за семействата на шестима от загиналите в Горни Лом

Община Монтана предлага да подпомогне с по 2 000 лева семействата на шестима от загиналите в завода за боеприпаси в село Горни Лом . Кметът Златко Живков внася докладна записка, която ще се разгледа на редовно заседание на Общинския съвет този..

публикувано на 20.10.14 в 15:32

Изплатиха част от застраховките "Трудова злополука" след взрива в Горни Лом

Вече са изплатени половината от застраховките "Трудова злополука" на близките на 14 от жертвите на взрива във фабриката за боеприпаси в Горни Лом.  Общата сума е над 800 хиляди лева. На близките на всеки от загиналите се полагат 7 брутни годишни заплати...

публикувано на 20.10.14 в 15:12
Още от категорията
Водещата на „Неделя 150“ Диана Янкулова

Гледайте и слушайте „Неделя 150“

Гледайте и слушайте „Неделя 150“ с водещ Диана Янкулова във Фейсбук страницата на БНР и във Фейсбук страницата на „Хоризонт“ . 10.00 ч. - Интервю с проф. Стефка Стоева - председател на ЦИК. 10.30 ч. - Интервю с Валентин Михов..

обновено на 20.10.19 в 12:23

Мъж от Килифарево на съд заради разпространение на порно с деца

Районната прокуратура във Велико Търново внесе в съда обвинителен акт срещу 38-годишен мъж от град Килифарево за държане и разпространение на порнографски материали с участие на деца. Законът предвижда лишаване от свобода до 6 години. Според..

публикувано на 09.04.19 в 17:19

Ръст на китайските акции след решение на Тръмп да отложи крайния срок за сделка с Пекин

Китайските борсови индекси нараснаха с над 5% по време на търговията в понеделник, следвайки решението на президента на САЩ Доналд Тръмп да отложи крайния срок 1-ви март за повишаване на митата върху вноса на стоки от Китай за 200 млрд. долара от..

публикувано на 25.02.19 в 10:07

Еврото стана на 20 години

Еврото става на 20 години. Единната европейска валута започва да замества европейската валутна единица екю точно преди две десетилетия, но влиза в обращение през 2002 г. Подготовката на монетите и банкнотите започва много по-рано, а основите на..

публикувано на 01.01.19 в 06:45

БДЖ осигурява допълнително 15 400 места във влаковете по основните направления

От 21-ви декември до 2-ри януари включително „БДЖ-Пътнически превози” осигурява 15 400 допълнителни места за предстоящите Коледни и Новогодишни празници. Добавят се допълнителни вагони във влаковете по основните направления в страната. От БДЖ напомнят,..

публикувано на 20.12.18 в 16:50

Безплатни експертни услуги за овцевъди и козевъди в 13 области

Овцевъдите и козевъдите от 13 области в страната от началото на идната година ще може да ползват безплатни административни, експертни и счетоводни услуги в административни офиси, които създава Националната овцевъдна и козевъдна асоциация. Първият..

публикувано на 20.12.18 в 14:16

Между 200 и 300 мигранти се опитаха да нахлуят в парижкия театър "Комеди франсез"

Между 200 и 300 мигранти, искащи убежище във Франция, са опитали снощи да нахлуят в парижкия театър "Комеди франсез", за да окажат натиск за регулиране на ситуацията им. Докато на сцената на "Комеди Франсез" върви пиесата "Лукреция Борджия" от..

обновено на 17.12.18 в 09:24