Преглед на печата

"Социалните системи са пред блокаж заради липсата на пари", пише вестник "Сега" на първа страница и допълва, че за втори път тази година е почти напълно изчерпан и резервът за справяне с бедствията.

"15 на сто ръст на заплатите, иначе затъваме" - под това заглавие "24 часа" помества интервю с председателя на КНСБ Пламен Димитров.

"Бихме Германия по цени на храните", гласи заглавието на първа страница на "Новинар".

"Горивата най-евтини от три години", констатира вестник "Преса" и отделя две страници на темата.

"Капитал дейли" се спира на ефекта на кризата с КТБ върху депозитарния пазар. След първоначалната паника три поредни месеца парите на вложителите се връщат предимно в банките с чужди собственици. Лошата новина е, че от банковата система скоро ще бъдат изтрити депозити за около 1.7 милиарда лева - сумата на негарантираните влогове в КТБ, което според "Капитал дейли" има и добър нюанс - ще направи вложителите по-избирателни поне за кратко.

Повечето вестници съобщават на първа страница за 39-годишната жена, която се самозапали пред президентството.

"Без предупреждение и без да издигне някакви искания фотографка се запали пред президентството", пише "24 часа" и посвещава втора и трета страница на трагедията.

Инцидентът е водеща тема и за "Стандарт". "Недоимък принудил Лидия Петрова да чисти входове", пише изданието.

"Трагедията не е сюжет от политическите дебати" - под това заглавие психиатърът д-р Николай Михайлов отбелязва в коментар на първа страница на "Преса", че всяка трагедия от такъв тип е гигантски въпрос към обществото, което трябва да реагира не с повърхностни чувства, а с разум и отговорност. Според д-р Михайлов медиите имат максимална отговорност да коментират сдържано, за да не се предизвика копирна вълна.

"Коалиционно споразумение още няма. Реформаторите искат 4 - 5 министерски кресла", гласи друго заглавие на "Преса".

Темата е водеща за "Труд", който отбелязва в заглавие, че Кунева, Кънев и сие предлагат свой кабинет, в който 80 на сто от предложените за постове са хора на Иван Костов. В два списъка на "Реформаторския блок" Радан Кънев е премиер, допълва "Труд".

"И групата на Бареков поиска да управлява", гласи заглавието на първа страница на "Дума".

Вестниците коментират разменените в социалните мрежи музикални послания от Радан Кънев и Бойко Борисов.

"Рапът ми е по-добър от хевиметъла ти", е озаглавен коментарът на Юри Велев в "24 часа". В подзаглавието се отбелязва: "Добре поне, че никой не пусна "Магистрала към ада".

"Телеграф" се позовава на източници от разузнаването, за да съобщи на първа страница, че 10 сирийци с български паспорти са минали на страната на "Ислямска държава".
На тази тема е коментарът на първа страница на "Дума", озаглавен "Пука ли ни все още?".

Под заглавие "Всяко семейство с по две деца" "Монитор" дава подробности на първа страница за изготвена от учени от БАН доктрина за развитието на България през следващите 30 години.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Още от категорията
Водещата на „Неделя 150“ Диана Янкулова

Гледайте и слушайте „Неделя 150“

Гледайте и слушайте „Неделя 150“ с водещ Диана Янкулова във Фейсбук страницата на БНР и във Фейсбук страницата на „Хоризонт“ . 10.00 ч. - Интервю с проф. Стефка Стоева - председател на ЦИК. 10.30 ч. - Интервю с Валентин Михов - член на Изпълкома на Българския футболен съюз (БФС) в оставка. 11.15 ч. - Интервю със Сергей..

обновено на 20.10.19 в 12:23

Мъж от Килифарево на съд заради разпространение на порно с деца

Районната прокуратура във Велико Търново внесе в съда обвинителен акт срещу 38-годишен мъж от град Килифарево за държане и разпространение на порнографски материали с участие на деца. Законът предвижда лишаване от свобода до 6 години. Според обвинението мъжът е държал на външен харддиск и в два преносими компютъра общо 8344 снимки и видеоклипове с..

публикувано на 09.04.19 в 17:19

Ръст на китайските акции след решение на Тръмп да отложи крайния срок за сделка с Пекин

Китайските борсови индекси нараснаха с над 5% по време на търговията в понеделник, следвайки решението на президента на САЩ Доналд Тръмп да отложи крайния срок 1-ви март за повишаване на митата върху вноса на стоки от Китай за 200 млрд. долара от 10% на 25%, визирайки "значителен прогрес" по време на проведените през миналата седмица търговски..

публикувано на 25.02.19 в 10:07

Еврото стана на 20 години

Еврото става на 20 години. Единната европейска валута започва да замества европейската валутна единица екю точно преди две десетилетия, но влиза в обращение през 2002 г. Подготовката на монетите и банкнотите започва много по-рано, а основите на общата европейска валута са поставени още с Римския договор. По-късно в договора от Маастрихт..

публикувано на 01.01.19 в 06:45

БДЖ осигурява допълнително 15 400 места във влаковете по основните направления

От 21-ви декември до 2-ри януари включително „БДЖ-Пътнически превози” осигурява 15 400 допълнителни места за предстоящите Коледни и Новогодишни празници. Добавят се допълнителни вагони във влаковете по основните направления в страната. От БДЖ напомнят, че при купуване на билети за отиване и връщане, могат да ползват отстъпки от 10 % до 30 % от..

публикувано на 20.12.18 в 16:50

Безплатни експертни услуги за овцевъди и козевъди в 13 области

Овцевъдите и козевъдите от 13 области в страната от началото на идната година ще може да ползват безплатни административни, експертни и счетоводни услуги в административни офиси, които създава Националната овцевъдна и козевъдна асоциация. Първият офис ще заработи във Велико Търново. В центровете животновъдите ще получават помощ при попълване..

публикувано на 20.12.18 в 14:16

Между 200 и 300 мигранти се опитаха да нахлуят в парижкия театър "Комеди франсез"

Между 200 и 300 мигранти, искащи убежище във Франция, са опитали снощи да нахлуят в парижкия театър "Комеди франсез", за да окажат натиск за регулиране на ситуацията им. Докато на сцената на "Комеди Франсез" върви пиесата "Лукреция Борджия" от Виктор Юго, пред входа на прочутия театър в центъра на Париж мигранти от Африка играят друг..

обновено на 17.12.18 в 09:24