Преглед на печата

НАТО няма да ни се цупи за малкия военен бюджет, информира вестник "Преса" от първата си страница. Програмата за модернизация на армията, която служебният кабинет "Близнашки" писа това лято, предвиждаше през 2015-а година бюджетът за отбрана да е 1,5 процента от Брутния вътрешен продукт. Депутатите от 43-тото Народно събрание гласуваха армията да разполага догодина с 1,1 процента, което са близо 955 млн. лева, уточнява публикацията.

94 процента от фирмите не вярват на съда, пише вестник "Сега", цитирайки оповестените данни от годишната анкета на Българската стопанска камара. Според данните най-висока оценка за работата си получават данъчните, като 63 процента от анкетираните фирми имат положително мнение за дейността им.  Следват общините с 47 процента доверие и президентът с 27 процента доверие.

Проблемните заеми намаляват през ноември, съобщава на водещо място "Капитал Дейли". По данни от паричната статистика на Българската народна банка към края на ноември, съществен ефект за намаляване на лошите кредити оказва фактът, че от отчета за ноември вече са изключени данните за Корпоративна търговска банка.

Замразиха цените на 1300 лекарства без рецепта, е водещото заглавие за вестник "Труд". Цената им ще се променя само с процента на статистически отчетената инфлация за периода от последната регистрирана дата.

За една година българите са намалили количеството на изхвърлените отпадъци средно с 12 килограма,  информира вестник "Монитор", позовавайки се на данни на Националния статистически институт. Според Министерството на околната среда и водите понижението се дължи на по-точното отчитане на количествата на генерираните отпадъци, както и на пониженото потребление в следствие на икономическите условия в страната.

Всяка спирка в София с навес - на тази информация акцентира вестник "Телеграф". От най-голямо значение при избора на концесионер ще бъде срокът, в който се предлага ремонтиране на спирките от градския транспорт, пише още вестникът.

Двойно повече естествени елхи продали търговците преди тазгодишните празници, информира вестник "24 часа" и допълва, че е подходящо коледното дръвче да се държи в стая най-много 3 седмици.

Ученици даряват джобни за Коледа, пише на първа страница "Стандарт" и уточнява, че деца от Генерал Тошево са се трогнали от историята на семейство от село Юпер и решили да им направят дарение.

За друго благородно начинание пише вестник "Новинар": "Компютърни фирми наемат аутисти". Общо 40 души със заболяването са преминали успешно през обучение за компютърна грамотност и някои вече са наети на работа в IT фирми. Инициативата е започнала след договорка между Центъра за социална интеграция и Българската асоциация на софтуерните компании, пише още вестникът.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Още от категорията
Водещата на „Неделя 150“ Диана Янкулова

Гледайте и слушайте „Неделя 150“

Гледайте и слушайте „Неделя 150“ с водещ Диана Янкулова във Фейсбук страницата на БНР и във Фейсбук страницата на „Хоризонт“ . 10.00 ч. - Интервю с проф. Стефка Стоева - председател на ЦИК. 10.30 ч. - Интервю с Валентин Михов - член на Изпълкома на Българския футболен съюз (БФС) в оставка. 11.15 ч. - Интервю със Сергей..

обновено на 20.10.19 в 12:23

Мъж от Килифарево на съд заради разпространение на порно с деца

Районната прокуратура във Велико Търново внесе в съда обвинителен акт срещу 38-годишен мъж от град Килифарево за държане и разпространение на порнографски материали с участие на деца. Законът предвижда лишаване от свобода до 6 години. Според обвинението мъжът е държал на външен харддиск и в два преносими компютъра общо 8344 снимки и видеоклипове с..

публикувано на 09.04.19 в 17:19

Ръст на китайските акции след решение на Тръмп да отложи крайния срок за сделка с Пекин

Китайските борсови индекси нараснаха с над 5% по време на търговията в понеделник, следвайки решението на президента на САЩ Доналд Тръмп да отложи крайния срок 1-ви март за повишаване на митата върху вноса на стоки от Китай за 200 млрд. долара от 10% на 25%, визирайки "значителен прогрес" по време на проведените през миналата седмица търговски..

публикувано на 25.02.19 в 10:07

Еврото стана на 20 години

Еврото става на 20 години. Единната европейска валута започва да замества европейската валутна единица екю точно преди две десетилетия, но влиза в обращение през 2002 г. Подготовката на монетите и банкнотите започва много по-рано, а основите на общата европейска валута са поставени още с Римския договор. По-късно в договора от Маастрихт..

публикувано на 01.01.19 в 06:45

БДЖ осигурява допълнително 15 400 места във влаковете по основните направления

От 21-ви декември до 2-ри януари включително „БДЖ-Пътнически превози” осигурява 15 400 допълнителни места за предстоящите Коледни и Новогодишни празници. Добавят се допълнителни вагони във влаковете по основните направления в страната. От БДЖ напомнят, че при купуване на билети за отиване и връщане, могат да ползват отстъпки от 10 % до 30 % от..

публикувано на 20.12.18 в 16:50

Безплатни експертни услуги за овцевъди и козевъди в 13 области

Овцевъдите и козевъдите от 13 области в страната от началото на идната година ще може да ползват безплатни административни, експертни и счетоводни услуги в административни офиси, които създава Националната овцевъдна и козевъдна асоциация. Първият офис ще заработи във Велико Търново. В центровете животновъдите ще получават помощ при попълване..

публикувано на 20.12.18 в 14:16

Между 200 и 300 мигранти се опитаха да нахлуят в парижкия театър "Комеди франсез"

Между 200 и 300 мигранти, искащи убежище във Франция, са опитали снощи да нахлуят в парижкия театър "Комеди франсез", за да окажат натиск за регулиране на ситуацията им. Докато на сцената на "Комеди Франсез" върви пиесата "Лукреция Борджия" от Виктор Юго, пред входа на прочутия театър в центъра на Париж мигранти от Африка играят друг..

обновено на 17.12.18 в 09:24